МВР

ОД Хасково

 

03 август 2021

Служители на ОДМВР Хасково и РУ Свиленград откриха засадени и отглеждани 500 растения канабис в местността „Змиярника“ в с. Пъстрогор

Под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград се извършват действия по разследването по досъдебно производство за престъпление по чл. 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс – за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

На 02.08.2021 г., при проведена специализирана полицейска операция за противодействие, предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с наркотичните вещества на територията на ОДМВР Хасково, полицейските служители на ОДМВР Хасково и РУ Свиленград установили, в местността „Змиярника“ в землището на с. Пъстрогор, общ. Свиленград, засети и отглеждани растения от рода на конопа – канабис. Района, в които били открити насажденията бил неравен, пресечен и хълмист, разположен на планински скат. Растенията били засети в пет обособени парцела, находящи се един до друг, с обща площ от 1075 кв.м. Общият брой на отглежданите растения е 500, с височина от 50 сантиметра до 2 метра. При тестване с полеви наркотест, насажденията са реагирали на високорисковото наркотично вещество – канабис. На място е установено капково напояване, свързано с маркучи, водещи до бензинов агрегат и тръба, в която има поставена потопяема помпа.

И в момента продължават активните процесуално-следствени действия, като се провеждат оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на лицата, отглеждали наркотичните вещества.

Изображения

 13 септември 2021 | 11:05