МВР

ОД Хасково

 

06 октомври 2021

Пътните полицаи с мащабни проверки в областта

Пътните полицаи стартираха нова полицейска операция по безопасност на движението в областта. Това заяви днес на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР Хасково главен инспектор Димо Чобанов. В нея ще бъдат включени всички служители от сектора, имащи правомощия да работят по ЗДвП. Под техен кнотрол ще бъдат местата с голям пътникопоток – кръстовища, учебни заведения, пазари. Ще се следи спазват ли се ограничието за скорост, колани, употреба на алкохол и наркотици. Освен нарушения от страна на водача, ще се контролират и действията на пешеходците – къде и как пресичат, спазват ли сигнализацията на светофарите.

От началото на годината до 3 октомври са 193 тежки ПТП  с 20 загинали и 241 ранени. Статистиката сочи, че броят на катастрофите и ранените тази година е намалял, но са налице 7 убити повече.

Продължават и беседите по пътна безопасност в училищата и детските градини. Предстои и засилване на проверките с технически средства за скоростта, тъй като тя е сред главните причини за пътно-транспортните произшествие, допълни  гл.инспектор Чобанов.

Изображения

 06 октомври 2021 | 16:45