МВР

ОД Хасково

 

Полицията ще осъществява засилен контрол за гарантиране на безопасно движение и добър обществен ред по време на празниците

01 мар 2019

Служителите от ОД на МВР-Хасково ще бъдат ангажирани в опазването на обществения ред и пътната безопасност по време на почивните дни около националния празник - 3 март.

Специални мерки се предприемат на места с очаквано струпване на хора. Полицейски екипи ще охраняват всички публични прояви, свързани с националния празник. В Районните управления на МВР в областта ще работят дежурни групи за реакция при постъпили сигнали от граждани за произшествия и инциденти.

За дните с очаквана най-висока интензивност на движението – 1 март, 3 март и 4 март са планирани специализирани операции за безопасно движение по пътищата.  Полицейски сили ще извършват контрол по главните пътища и на входните и изходните артерии на големите населени места и в районите с концентрация на пътни произшествия в областта.

Няма да бъдат допускани за движение моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по автомагистрала „Марица“ (А-4) и в двете посоки на територията на ОД МВР Хасково, с изключение на превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), на живи животни, на бързо развалящи се хранителни продукти и на товари на температурен режим.

Моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по т. 5 да се отбиват на следните паркинги:

- паркинг „Генералово“ находящ се непосредствено до „Марица“ (А-4), км. 107+500. Отклоняването на  да става при пътен възел с. Капитан Андреево - км. 108+900;

-  паркинг „Елит“ находящ се на км. км. 83+800 (непосредствено след пътен възел за гр. Любимец) на „Марица“ (А-4),;

- паркинг находящ се на км. 61+400 (непосредствено след пътен възел за гр. Симеоновград) на „Марица“ (А-4);

- паркинг находящ се на км. 28+700 (непосредствено след пътен възел за гр. Димитровград) на „Марица“ (А-4);

  Полицаите ще извършват проверки за правоспособността на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества. При натоварен трафик ще се подпомага движението на моторните превозни средства, а при крайна необходимост може да се създава временна организация на движение.

При нужда от помощ, гражданите могат да подават сигнали  на телефон 112 или в най-близкото РУ на МВР.

 01 март 2019 | 11:01