МВР

ОД Хасково

 

27 май 2021

Полицаи и рокери с апел за толерантност на пътя

Демонстрации на полицейско обурудване и майсторско управление на мотоциклети показаха днес в ПГТАТ „Н.Й.Вапцаров“ в Хасково. Партньори на МВР в инициативата са двата мотоклуба „Атрокс“ и „Хасково Райдърс“, СБА и БЧК.  Целта й е да се поговори за толерантността на пътя и спазването на правилата и куртурата на движение по пътищата по отношение управлението на двуколесни моторни превозни средства. Според, пътна полиция, най-често катастрофи с мотористи стават заради несъобразена скорост и неправилна маневра. Само този месец, на територията на областта загинаха двама мотористи.

В основата на мисията за по-малко произшествия и жертви на пътя, стои взаимната толерантност и уважение на правото на другите да се чувстват безопасно на пътното платно.

Участниците в демонстрацията призоваха за повишено внимание на пътя, а любителите на мотори и мотоциклети апелираха участниците в движението да пазят мотористите и да са внимателни и толерантни към тях. Всички единодушно се съгласиха, че ключът към това е спазването на правилата за движение.

Изображения

 27 май 2021 | 11:20