МВР

ОД Хасково

 

05 февруари 2018

Множество предмети с културно-историческа стойност са иззети от служители на ГДНП и ОДМВР-Хасково

Операцията е проведена под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково

Голямо количество антични предмети са открити и иззети в хода на специализирана полицейска операция, проведена 1 февруари на територията на Хасковска област. Акцията е реализирана  от  служители на Сектор „Престъпления, свързани с културно - исторически ценности“ в ГДНП и колегите им от ОДМВР - Хасково под ръководството на Окръжната прокуратура - Хасково. 

Действията били планирани след разследване на получена в ГДНП първоначална информация за мъж, който държи и предлага на черния пазар културно-исторически ценности. В хода на операцията са извършени претърсвания  в жилище в гр. Симеоновград, както и на високопроходим автомобил, ползвани от С.С. /59 г./ от същия град. Оттам са открити и иззети 360 антични монети, 30 украшения и части от въоръжение – предмети с културно-историческа стойност, както и металотърсач.
С.С. е задържан в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата. Работата по случая продължава.

                                

Изображения

 06 февруари 2018 | 10:10