МВР

ОД Хасково

 

21 ноември 2021

Изборният ден в област Хасково стартира без сериозни инциденти

Всички избирателни секции са отворени. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред. Създадена е организация за охрана на избирателните секции, където българските граждани ще гласуват. 

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на имейл [email protected]

 Днес служителите от звената «Български документи за самоличност» в ОД на МВР – Хасково и РУП на МВР ще работят с граждани за издаване на удостоверения за гласуване до 19 часа. От 16.11 до 8 часа днес, в областта са издадени  21 удостоверения на граждани, желаещи да упражнят правото си на глас.

Полицейската охрана на изборните места ще следи строго за недопускане вътре на граждани, носещи оръжие и предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние и под въздействие на упойващи вещества. Всички обемисти и съмнителни пакети ще бъдат оставяни извън стаите за гласуване.  Полицейските служители се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има решение на избирателната комисия.


Изображения

 21 ноември 2021 | 08:55