МВР

ОД Хасково

 

29 ноември 2019

Допълнителни мерки заради трафика на ГКПП „Капитан Андреево” инициираха представители на институциите

Заради опашките от тежкотоварни автомобили се въвеждат 24-часови дежурства

 

Мерките във връзка с трафика от тежкотоварните коли на българо-турската граница бяха обсъдени на работна среща в Областна администрация-Хасково, на която присъства и директорът на ОДМВР-Хасково ст.комисар Ангел Цанков. Под егидата на областния управител в нея се включиха и представители от агенция „Митници“, РД „Гранична полиция“, ОО „Автомобилна администрация“ – Хасково, Областно пътно управление – Хасково, Областна дирекция по безопасност на храните – Хасково и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Обсъдени бяха 24-часовите дежурства на пункта, регулярната информация в реално време и новите места за престой на автомобилите, които ще бъдат отбиване много преди да достигнат пункта. Анализът на данните показва, че през месец октомври 2018 г. през пропускателния пункт са преминали 59 000 автомобила, а година по-късно цифрата на преминалите коли е 69 000. За едно денонощие през външната граница на България с Турция преминават средно по 2400 автомобила.

Междуведомственият координационен център ще координира предприеманите действия между институциите. Въвеждат се засилено полицейско присъствие и допълнителни полицейски патрули за максимално бърза реакция. Основния акцент е да се намалят задръстванията и предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия.

Обсъдените варианти ще бъдат изпратени до отговорните министерства, имащи отношение и правомощия, с искане да бъде свикан Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол за преценка и предприемане на действия.

Изображения

 29 ноември 2019 | 09:54