МВР

ОД Хасково

 

06 ноември 2020

Директорът на Хасковската дирекция с почетен медал за празника на полицията – 8 ноември

Юбилейното отличие бе връчено от председателят на хасковското Тракийското дружество

На церемония в Областната дирекция на МВР в Хасково, Кирил Сарджев, председател на тракийското дружество „Георги Сапунаров” и членово на организацията, удостоиха с почетен медал старши комисар Ангел Цанков. Кирил Сарджев изтъкна, че отличието – медал по повод 175 г. от рождението на Капитан Петко Войвода се дава символично на всички полицаи, доказали себеотрицание, смелост и дързост в защита на гражданите. Завеща и думите на защитника на Тракия, че в динамиката на обществените процеси, хората "Да не се делим ни в лошо, ни в благатко време". 

Старши комисар Цанков благодари от свое и от името на полицаите и подчерта, че днешното време увеличи задълженията на полицейските служители, призвани да пазят реда и законността. Тази мисия те могат да постигнат единствено в партньорство с хората,  институциите и гражданските организации. „Ще продължаваме да се справяме с предизвикателствата и да отговаряме на обществените очаквания”, заключи той. Като потомък на тракийски българи, отвърна също с думи на Войводата:”Момчета, работете за свободата на отечеството ни”.

В навечерието на Архангеловден, Ангел Цанков пожела на колегите си здраве, благополучие, лични и професионални успехи. Отличилите се през годината служители бяха наградени от него. 34 получиха „писмена похвала”, а четирима – парична награда.

Изображения

 06 ноември 2020 | 12:18