МВР

ОД Хасково

 

30 март 2019

Граничари от страната се събраха на Национален събор в Любимец

Съборът е под патронажа на министъра на вътрешните работи Младен Маринов

Над 400 служители от Гранични войски участваха в 6-тия Национален събор „Граничарите на България“, посветен на 141 години от обособяването на държавните граници; 73 години от създаването на Гранични войски, 21 годишнината на ГД „Гранична полиция“, 68 години от създаването на 13-ти граничен отряд.

В с.Вълче поле те се поклониха пред паметника, изграден в чест на граничарите Асен Илиев, Стоил Косовски и Георги Стоименов. Героизмът на 13 Граничен отряд бе почетен пред паметния мемориал в с.Малко градище. Церемонията приключи с тържествен концерт в НЧ“Братолюбие-1884“ в Любимец.

По покана на организатора на събитието –  община Любимец , на възпоменателното тържество присъстваха заместник-министърът на МВР Стефан Балабанов, директорът на ГДГП гл.комисар Светлан Кичиков, представители на  МО, народни представители от региона, зам.областният управител, кметове от съседни общини, и бивши, настоящи служители на Гранична полиция.

След официалното откриване и приветствие от кмета на Любимец Анастас Анастасов, слово произнесе и зам.министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов. „Вие сте хора с изключително отговорната мисия да пазите и защитаване границите ни. Благодаря на всички, които днес с чест и достойнство отдадохте почит на загиналите в защита на границите ни“.

Под мотото „Нито крачка назад! Зад нас е България“ с израз на уважение и признателност, зам.-министър Балабанов раздаде почетни плакети на ком.Г.Матеров-началник на ГПУ-Ново село; на ком.Г.Гинчев – началник ГПУ-Ивайловград; на ст.инспектор В.Делчев – началник трупа охрана към ГПУ Ново село и гражданска награда на Стоян Хадживеличков – модератор на граничарите в България.

От своя страна, кметът на Любимец удости с плакет на града  министър Младен Маринов и главен комисар Светлан Кичиков.

Изображения

 30 март 2019 | 19:44