МВР

ОД Хасково

 

01 юни 2021

Акция „Пътна безопасност“ в Хасково с акцент опазването на живота на децата

Партньори в инициативата са СБА и БЧК

При операцията, посветена на 1 юни – Деня на детето,  пътните полицаи ще извършат засилени превантивни проверки и ще разясняват опасностите на пътя. Акцията призовава към толерантност на пътното платно. А младите доброволци от БЧК раздават на шофьорите брошури с призив да пазят децата на пътя.

Целта е да бъде завишено вниманието, както на водачите, така и на децата, което ще допринесе за тяхната безопасност. Акцент в инициативата е безопасността при движение в градски условия. Това включва отдаване предимство на пешеходци, толерантност към останалите участници в движението, повишено внимание към велосипедистите и към детските площадки в близост до пътното платно, използване на обезопасителни колани и системи за сигурност на децата в автомобилите.  

Пътните полицаи направиха и специална демонстрация за ученици от СУ „Васил Левски“-Хасково. Децата имаха възможност да разгледат и отвътре полицейски автомобили и техника.

Статистиката сочи, че за изминалата 2020г. пътнотранспортните произшествия с деца са 37. При тях са ранени 42 деца и е загинало едно.

Изображения

 01 юни 2021 | 12:45