МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин/9.4.2020г/

09 апр 2020

Разкрити:

Цигари без бандерол иззеха икономическите полицаи. Вчера те са проверили лек автомобил „БМВ“, ползван от 90-годишен мъж, а собственост на 45-годишната му дъщеря. Колата е била паркирана пред дома на стареца в с.Върбица. В нея са открити 120 пакета с по 20 къса саморъчно пълнени цигари, а в жилището на стареца – още 70 пакета. Общия брой на предадените с протокол безакцизни късове е 3800.

Турски водач е задържан за държане на наркотик. Вчера в 5,30 часа, на митнически пункт „Капитан Андреево“ е проверен 28-годишен турски водач на ТИР „Волво“ с прикачено ремарке. В него е открито вещество, което при направения полеви нарко тест е отреагирало на канабис, с тегло 0,567 кг. Последвала е проверка с дрегер, който отчел и наличие на канабис в кръвта му. Мъжът е задържан до 24 часа по стартиралото досъдебно производство.

Съобщения:

Бързо производство е заведено в РУ Харманли. То е срещу непълнолетно 15-годишно момче от с.Константиново, хванато да управлява мотопед без регистрационна табела. В хасковското управление е заведено същото производство срещу 30-годишен пловдивски водач. Вчера в 15 часа той е спрян за проверка на КПП на изхода на Хасково за с.Минерални бани с леката му кола „Опел“. Поведението на мъжа довело до проверка с дрегер, който отчел наличие на канабис. Отказал кръвна проба, задържан е до 24 часа.

5 акта и 4 предупредителни протокола са съставени вчера от полицаи от ОДМВР Хасково, свързани със спазване на разпоредителните мерки за противодействие на разпространението на COVID-19. Служителите са проверили и 381 лица, поставени под карантина, като са констатирали 3 случая на нарушаването й – двама мъже в Димитровград и един в Ивайловград.

 09 април 2020 | 09:19