МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин/8.4.2020г/

08 апр 2020

Разкрити:

Канабис и конопени растения иззеха хасковските криминалисти от къща в с. Горски извор. Действията претърсване и изземване са осъществени в хода на неотложност по заведено преди 2 дни бързо производство, когато 19-годишен жител бе спрян за проверка с нерегистрирания си мотопед. В хода на проверката бе установено, че момчето е неправоспособно, а тест с дрегер бе отчел наличие на канабис в кръвта. Вчера, при претърсване в дома му в селото са намерени 4 стъклени буркана със суха зелена листна маса, реагираща на канабис при полеви нарко тест, с тегло 90 грама. Намерени са още и кофички със засадени 9 растения от рода на конопа. Работата по случая продължава.

Непълнолетна димитровградчанка е установена за кражба от супермаркет. Вчера, след сигнал към полицейското управление в Димитровград и последвали издирвателни действия, момичето на 16г.  признало, че е откраднало от магазина козметични продукти на стойност 44 лева. Част от тях върнала на разследващите с протокол. Още двама са заподозрени за кражба от двор на къща в града. Мъже на 20г. и 32г. задигнали туристическо ремарке от свой съгражданин, оставено в двор на къщата му в квартал „Черничева махала“.

Съобщения:

6 акта и 6 предупредителни протокола са съставени през вчерашния ден от служители на ОДМВР Хасково, свързани със спазване на разпоредените мерки за противодействие разпространението на CОVID-19. Полицейските служители са проверили и 337 лица, поставени под карантина, като са констатирали 4 случая на нарушаването й – двама мъже в Димитровград и по един в Симеоновград и Ивайловград.  

 08 април 2020 | 09:17