МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин/7.4.2020г/

07 апр 2020

Разкрити:

32-годишен свиленградчанин е задържан за кражба от магазин. Вчера той успял да задигне 30 ваучера за мобилни телефона от магазина на булевард „България“, докато пазарувал други стоки. След сигнал от управителя, полицаите са го установили и задържали до 24 часа по стартиралото досъдебно производство. След извършен обиск в жилището му на улица „Одрин“, по-голяма част от инкриминираните ваучери са намерени и иззети.

Съобщения:

Срещу неправоспособен водач е стартирало бързо производство. Снощи в 23 часа, автопатрул от РУ Димитровград е спрял за проверка в с.Горски извор мотопед, шофиран от 19-годишен жител на селото. При справка се оказало, че момчето е неправоспособно, а мотопеда е с регистрационна табела, отговаряща за друг мотопед. В дрехите му полицаите открили и плик със суха зелена листна маса – марихуана с тегло 0,5 грама. Последвал е и тест с дрегер, който отчел наличие на положителна проба канабис в кръвта. Момчето е задържано, съставени са му 2 акта.

Кражби:

Кражба на хранителни продукти е регистрирана в хасковското управление. След изкъртване на метален капак на шахта е проникнато в склад, намиращ се на булевард „Съединение“ в областния град, откъдето са откраднати хранителни продукти и 160 лева. Обекта се охранява от СОТ. В свиленградското управление също са образували досъдебно производство за кражба. Служител на БТК е подал сигнал, че е откраднат 15 метра телекомуникационен проводник на стойност 100 лева от квартал „Капитан Петко войвода“ в града.

 07 април 2020 | 09:03