МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин/6.4.2020г/

06 апр 2020

Разкрити:

Килограм нарязан тютюн без бандерол иззеха полицаи от хасковското управление. На 5-ти те са проверили дом в с.Узунджово, обитаван от 44-годишна жена. След като открили безакцизния нарязан тютюн, собственичката му го предала с протокол на разследващите.

Четирима любимчани са задържани за противозаконно отнемане на автомобили. На 4-ти в 3,30 часа, до складова база в Свиленград, автопатрул е подал сигнал за проверка на товарен автомобил „Рено“. Колата спряла, а водачът й е хукнал да бяга. В автомобила останали трима мъже на 19г., 28г. и 17г. При разговор с тях станало известно, че малко преди проверката са откраднали возилото от града, собственост на 53-годишна свиленградчанка. Заловен в Любимец е и избягалият водач на 20г. В хода на работата, задържаните признали, че са откраднали още 3 МПС – лек автомобил „Опел“ от Любимец, а от Свиленград – два „Опел“-а, товарен и лек. Четиримата познайници на полицията  са с мярка на задържане до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Хасковлия на 23г. е задържан за държане на наркотик. На 4-ти в 2,30 часа, автопатрул от РУ Хасково е посетил сигнал за нарушение на нощната тишина на улица „П.Р.Славейков“ в областния град. В квартирата са били задържаният и 20-годишната му сестра. Отправяйки предупреждение за това да не смущават съседите си, полицаите усетили миризма на марихуана. Влезли в жилището и открили пригасена саморъчно свита цигара. Пред служителите, младежът признал, че имал намерение да си отглежда марихуана в дома си и затова се сдобил с рефлектор със стойка с монтирани кабели и фасунги и стабилизатор за ток. Единствено му липсвали семена. Приготовленията са предадени с протокол на полицаите.

Четирима димитровградчани са задържани за кражба. На 4-ти, те взломили прозорец на къща в местността „Черничева махала“ в Димитровград и откраднали инструменти, рибарска въдица и въздушна пушка. След като собственикът на къщата подал сигнал, момчетата на 32г., 24г. и двама на 20г. са установени и задържани. Пред полицаите признали деянието си и описали механизма на извършването му. Заведено е досъдебно производство.

Кражби:

Две кражби са регистрирани в свиленградското управление на 5-ти. Едната е от хранителен магазин на улица „Одрин“ в Свиленград. В бакалията е проникнато след изкъртване на входната врата с твърд предмет и са задигнати 11 стека цигари. Втората кражба е осъществена в с.Малко градище. Разбит е катинар на врата на дърводелска работилница, откъдето са откраднати инструменти. РУ Хасково също са регистрирали взломяване на хранителен магазин на 3-ти сутринта. Неизвестно засега лице е счупило витринното стъкло на намиращият се на булевард „Илинден“ магазин и е откраднало закачени на стената до витрината 50 лева и 20 английски паунда. 

 06 април 2020 | 09:44