МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин/30.3.2020г/

30 мар 2020

Разкрити:

42-годишен хасковлия е задържан за съхранение на дрога и стоки с лого на защитени марки. На 28-ми, криминалисти и икономически полицаи от ОДМВР Хасково са проверили колата му „Мерцедес“, паркирана на улица „Белоградчик“. В нея са открити 570 таблетки амфетамин, 8 плика с 30 грама марихуана и 20 пакетчета с 40 грама амфетамин. Последвала е проверка в жилището му на улица „Персенк“ в областния град. Там са намерени и иззети 698 артикула с лого на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя и 450 заготовки, и 9200 етикети. Образуваното досъдебно производство е по чл.354-а от НК.

18-годишен хасковлия е задържан за държане на наркотик. На 27-ми по обяд, младежът е проверен от хасковските криминалисти в дома си в жк „Орфей“ в областния град. В една от стаите е открит плик със суха зелена листна маса с тегло 7 грама – марихуана, топче и сгъвка с тегло по 0,5 грама от същата дрога и електронна везна. Младежът е задържан до 24 часа по стартиралото бързо производство.

Тютюн без бандерол иззеха полицаи от Хасково. На 29-ти, криминалисти от управлението са проверили на булевард „В.Левски“ 56-годишен, който държал в ръце полиетиленова торба. Оказало се, че е килограм безакцизен нарязан тютюн. Хасковлията го е предал с протокол на разследващите.

Съобщения:

Бързо производство е стартирало в ивайловградското управление. То е срещу 64-годишен кърджалиец, спрян за проверка на пътя за с.Белополяне. Униформените полицаи установили, че шофирания от него „Опел“ е без регистрационни табели и не е регистрирана по надлежния ред. Следващия ден полицаи от управлението залавят още един водач на 43г., управляващ мотопед без регистрационна табела. В хода на справката се оказало, че мъжът е неправоспособен.

Пожари:

Сигнал за пожар е получен на 28-ми в РУ Хасково. 43-годишен мъж от града е заявил в 8,15 часа е възникнал пожар в кабината на товарната му кола „Мерцедес“, паркирана на булевард „Съединение“ в областния град. От пламъците е изгоряло купето на автомобила. Работата по образуваното по чл.330 ал.1 от НК досъдебно производство продължава.

 30 март 2020 | 09:29