МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин/19.11.2019г/

19 ное 2019

Разкрити:

Двама харманлийци са заподозрени в извършването на кражба. Вчера в управлението в Града на Белоногата е получен сигнал от 31-годишен мъж, който заявил, че от незаключения му гараж на улица „Хаджи Димитър“ са откраднати 4 нови гуми. В хода на издирвателните действия, гумите били открити в 42-годишен мъж, който заявил, че му били продадени от двамата заподозрени на 33г и 30г., които към момента се укриват. Работата по издирването им продължава.

Бързо производство за кражба на телефон е заведено вчера в свиленградското управление. То е стартирало след сигнал от 48-годишен мъж от Турция, който заявил, че след игра в местно казино установил липсата на телефона си. Чрез видеонаблюдението в залата е установена самоличността на мъжа, задигнал GSM-а, а именно – 60-годишен мъж от Шумен.

Съобщения:

24-годишен харманлиец е задържан за унищожаване и повреждане на имущество. На 17-ти в 16,45 часа той счупил стъкло на прозорец на отделение в местната болница. Щетите са в процес на изясняване.

Пиян водач на 25г.е задържан в свиленградското управление. Той е заловен да шофира „Реното“ си по улиците на града с 1,82 промила.

Неправоспособен младеж удари полицейски автомобил тази сутрин в 1,50 часа в Хасково. 21-годишно момче от с.Спахиево се е движило с леката си кола „Опел“ по улица „П.Р.Славейков“ в областния град. Не е спазило пътен знак Б-1 и е ударило движещ се по улица „Епископ Софроний“ в посока улица „Добруджа“ служебен полицейски автомобил „Грейт уол“ на РУ Хасково. От удара колата е с леки материални щети – леко огънат преден ляв калник и предна лява врата. Водачите са тествани за алкохол, като тази на виновният водач отчела 1,4 промила. Младежът е отказал кръвна проба. При справка се оказало, че е неправоспособен и не притежава свидетелство за правоуправление. Задържан е до 24 часа по заведеното бързо производство.

 19 ноември 2019 | 08:50