МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин/17.4.2019г/

17 апр 2019

Съобщения:

В хасковското управление е стартирало бързо производство. То е срещу 18-годишно момче, заловено от униформените да управлява мотопед без регистрационна табела и без да притежава свидетелство за правоуправление. В РУ Харманли са отпочнати същите производства срещу двама мъже на 28г и 79г. Младият водач е шофирал лек автомобил „Ауди“, а възрастния мъж мотопед, нерегистрирани по надлежния ред. Задържани са до 24 часа.

Водач употребил алкохол е заловен от автопатрул на РУ Хасково. Снощи в 21 часа на улица „Стара планина“, униформените са проверили лек автомобил „Фолксваген“ и неговия 52-годишен собственик. Дрегерът отчел наличие на 1,5 промила алкохол. В Любимец униформените са задържали младеж на 21г, който шофирал лек автомобил „Опел“ по улиците на града. При справка се оказало, че момчето управлява в срок на изтърпяване на административна мярка за временно отнемане на свидетелството за правоуправление. И по двата случая са заведени бързи производства.

Работник е с опасност за живота след ремонтни дейности.  Вчера в 10 часа в РУ Димитровград е получен сигнал, че от цистерна в домостроителен комбинат в землището на с.Крепост е паднал работник. Изпратената на място група е установила, че 56-годишният работник /Хасково/ от фирма е паднал при заваръчни дейности. Пострадалият е приет в хасковската болница с травма на главата и опасност за живота. Образувано е досъдебно производство по чл.134 ал.1 т.2 от НК.

ПТП:

Отнето предимство е причинило пътен инцидент вчера в Димитровград. В 17 часа на кръстовището между улиците „З.Зограф“ и „Жолио Кюри“, 18-годишен водач на „Ауди“, при наличие на пътен знак Б1 не е пропуснал движещ се по път с предимство лек автомобил „Пежо“ и го е ударил. От удара между тях е пострадал 37-годишен водач на френската кола, който е настанен в Неврохирургия за наблюдение, без опасност за живота. Съставен акт.

Специализирани полицейски операции:

Проверки за неправоспособни водачи и такива употребили алкохол стартират от днес до 24 април. Пътните полицаи ще следят и за използването на обезопасителни средства при превоз на пътници и малки деца. Вниманието ще бъде и към водачите на мотоциклети и мотопеди, чийто собственици не ги регистрират по надлежния ред. Паралелно с това, униформените полицаи ще контролират и спазването на скоростните режими.

 17 април 2019 | 09:10