МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин/15.11.2019г/

15 ное 2019

Разкрити:

Общо 3460 къса цигари и тютюн без бандерол иззеха полицаи от Хасково и Харманли. Вчера териториалните полицаи от управлението в областния град са проверили дом и 3 жени на булевард „В.Левски“. Иззети са общо 2260 къса цигари и килограм тютюн. Останалите 1200 къса са конфискувани при проверки на харманлийските полицаи от лице и дом. На собствениците на папиросите са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

15-годишно момче е задържано за кражба на автомобил. Вчера той е доведен след сигнал на 48-годишния собственик на „Фолксваген“, който заявил, че оставил колата си незаключена и със стартерния ключ до скоростния лост пред база за въглища на пътя между селата Долни Главанак и Бориславци. Автомобила е обявен за издирване, но около 16 часа е установен в с.Вълче пол. Задържан е и младежа от с.Орешник. Образувано е досъдебно производство.

ПТП:

Несъобразена с пътните условия скорост е довела до произшествие вчера. В 8,15 часа на пътя Хасково – с.Минерални бани е станало произшествие с лек автомобил „Сузуки“, управляван от 61-годишен мъж от търговишкото с.Могилец. Поради несъобразена скорост на мокър асфалт и релефа на пътя, водачът е загубил контрол, преминал е в ляво по посоката на движението и се е преобърнал в канавка. Пострадали са водачът – с контузия на главата и фрактура на носа, и возещата се на предната седалка 62-годишна жена, съпруга на водача с – фрактура на гръден  прешлен и травма на бял дроб. Съставен акт.

Съобщения:

Досъдебно производство за държане на нерегистрирани археологически обекти е заведено в РУ Харманли. То е стартирало, след като вчера автопатрул от управлението е спрял за проверка на разклона между селата Йерусалимово и Георги Добрево лек автомобил „Фолксваген“. Колата е шофирана от 36-годишен със спътник мъж на 45г. В хода на проверката в автомобила са открити 2 металотърсача, 2 лопати и 4 старинни монети, притежаващи характеристиките на движими културни ценности по смисъла на ЗКН, предадени с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава.

Бързо производство е отпочнато в харманлийското управление. То е срещу 43-годишен водач на мотопед от града, управляващ го по улица „Спартак“, нерегистриран по надлежния ред. При справка се оказало, че мъжът е неправоспособен. Задържан до 24 часа. Неправоспособен водач е задържан и в хасковското управление. 29-годишен водач от с.Узунджово е заловен да шофира лек автомобил „Форд“ на булевард „Съединение“ в срок на изтърпяване на едногодишно наказание. Оказало се и, че колата е с прекратена регистрация.

 15 ноември 2019 | 09:59