МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин/13.11.2019г/

13 ное 2019

Разкрити:

22-годишен хасковлия е задържан за кражба. Вчера той задигнал 11 метални елемента от скеле на строителен обект на улица „11 май“ в областния град. След подадения сигнал от служител на фирмата, момчето е задържано и е предало с протокол инкриминираните вещи. Стартирало е бързо производство.

За държане на дрога е задържан 17-годишен в управлението в Хасково. Тази сутрин малко след полунощ, момчето е проверено от автопатрул в жк“Орфей“. В ръката си държал плик с 13 станиолови сгъвки със суха зелена листна маса – марихуана, които предал на разследващите по заведеното бързо производство.

Кражби:

Две кражби са регистрирани през денонощието в Хасково. Първата е на 4000 лева, откраднати от вила във вилна зона „Каменец“. В къщата е проникнато след взломяване на прозорец. Втората кражба е от хранителен магазин в с.Криво поле. След избутване на прозорец са откраднати 200 лева. И по двата случая са заведени досъдебни производства.

Грабежи:

Сигнал за грабеж е подаден тази сутрин в хасковското управление. В 2,21 часа на спешния телефон, 51-годишен мъж заявил, че 10 минути по-рано бил нападнат от две лица на улица „Одрин“ в областния град. Те му отнели мъжката чанта, в която имало 200 лева и лични принадлежности. Образувано е досъдебно производство.

Пожари:

Сигнал за пожар в необитаема къща в с.Здравец е получен снощи в 22,45 часа в РУ Димитровград.  Изпратените на място спасителни екипи са потушили пламъците в къщата, собственост на 56-годишна жена. Оперативната група е установила, че неизвестно засега лице е счупило прозорците на дома и с изсипване на запалителна течност е подпалило къщата. Днес ще се извърши повторен оглед по образуваното досъдебно производство. Обекта се е охранявал от СОТ.

 13 ноември 2019 | 09:16