МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин /13.02.2018г/

13 фев 2018

Разкрити:

Тютюн без бандерол иззеха при проверки полицаи от  Хасково. От дом  и магазин в селата Пътниково и Долно поле са намерени и иззети общо 4,4 кг нарязан тютюн. Тютюна е предаден с протоколи от собствениците си. Съставени са актове по Закона за акцизите и данъчните складове. 

Две момчета от Свиленград са задържани за съхранение на наркотик. Вчера в 15 часа местните криминалисти са извършили проверка на 19-годишен в хранителен магазин. В дрехите му е открит плик със суха зелена листна маса с тегло 6,5 грама, реагираща при наркотест на марихуана. Час по-късно на улица „Европейска“ е проверен още едно момче на 16 години. В него е открито същото нарктично вещество с тегло 2 грама. И по двата случая са заведени бързи производства.

Двама тополовградчани са задържани в момент на кражба. Снощи около 22 часа полицаи от местното управление са проверили района на бивша административна сграда на мина край града. На място е установен товарен автомобил Мерцедес и двамата младежи на по 18 години. В колата и в близост до нея са намерени 14 метални  радиатора и земеделски култиватор и грапа, изнесени от сградата. Момчетата са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Съобщения:

Срещу употребил алкохол водач е отпочнато бързо производство в хасковското управление. До 24 часа в ареста е задържан 51-годишен жител на село Орлово, управляващ БМВ-то си с наличие на 1,53 промила алкохол, установени с „дрегер“. Същото производство е стартирало и в РУ Димитровград срещу 53-годишен жител на града, хванат от пътните полицаи да шофира Форд-а си с 1,27 промила.

Грабежи:

Димитровградските криминалисти задържаха младеж, заподозрян в извършването на грабеж снощи. 18-годишният грабител е доведен в местното управление за изясняване на случая.  Вчера в 19 часа той откраднал от магазина на булевард „Раковски“ в Димитровград 250 лева. Момчето поискало килограм захар. Продавачката отишла в другия край на щанда да изпълни поръчката, когато той се пресегнал и отворил касата и задигнал 250 лева. 37-годишната жена се опитала да го спре, притискайки ръцете му между плота и касовия шкаф. В този момент влязъл клиент, който се опитал да й помогне, но само успял да свали камуфлажното яке на грабителя. За съжаление съществуващите камери в магазина не работели. Днес около 10 часа, след оперативно-издирвателни действия, младежът е установен и задържан по образуваното досъдебно производство.

Кражби:

Таблет е станал обект на кражба в Димитровград. Той е откраднат от отделение в местната болница, за което е съобщила 34-годишната му собственичка. Образувано е досъдебно производство.

 13 февруари 2018 | 11:21