МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин /12.02.2018г/

12 фев 2018

Разкрити:

Цигари и тютюн без бандерол иззеха при проверки полицаи от Хасково и Харманли. При проверки на лице, лек автомобил и частни домове са намерени и иззети общо 4240 къса папироси и 4,7 кг нарязан тютюн. Тютюневите изделия са предадени с протоколи от собствениците си. Съставени са актове по Закона за акцизите и данъчните складове. 

Стоки с лого на защитени марки иззеха  димитровградските полицаи на Неделен пазар. При проверка на маса през уикенда, криминалистите са установили, че се предлагат за продажба стоки, носещи лого на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Иззети са 15 спортни комплекта от 35-годишен хасковлия. Образувано е  досъдебно производство по чл.172-б от НК.

46-годишна жена е установена за кражба от Неделен пазар в Димитровград. Хасковлийката откраднала мобилен телефон  от маса на пазара, собственост на 56-годишна нейна съгражданка. Крадлата върнала инкриминираната вещ с протокол на разследващите по образуваното бързо производство. Също за кражба, ден по-рано е било установено и непълнолетно момче. От магазин на улица „Лайпциг“ в Димитровград. 14-годишният откраднал часовник. След установяването му, върнал откраднатата вещ. В свиленградския арест за противозаконно отнемане на кола е бил задържан асеновградчанин. Той е спрян на автомагистрала „Марица“ с лек автомобил Ауди А5, който бил собственост на ЕООД и бил обявен за откраднат от паркинга на фирмата. Образувано е бързо производство.

Съобщения:

За кола без регистрационни табели е отпочнато производство в РУ Хасково. Униформените са спрели за проверка Ваз, шофиран от 66-годишен мъж от града, движещ се по улиците на село Сусам без автомобила да е регистриран по надлежния ред. За шофиране без книжка и с регистрационни табели, отговарящи на друго МПС е бил доведен 44-годишен жител на село Страхил войвода, заловен от полицаи да шофира в стамболовското село Пътниково лек автомобил Форд. Освен това се оказало, че водачът е и с 0,69 промила алкохол. Задържан до 24 часа по образуваното бързо производство. Още един пиян водач са задържали униформените полицаи в Хасково. Те са заловили 28-годишен младеж да шофира по улиците на града Форд-а си с наличие на 1,21 промила алкохол.

Досъдебно производство е стартирало след сигнал на служител на ЕВН. Той съобщил, че е извършил проверка на електромер на улица „Чая“ в Хасково, където е констатирал, че е налице неправилно присъединяване към електро преносната мрежа без измерване на изразходваната електроенергия.

26-годишен любимчанин е задържан в ареста до 24 часа. Служителите от участъка са забелязали да шофира лек автомобил Опел, знаейки че му е отнето свидетелството за правоуправление. Служителите са го последвали, той е спрял и е хукнал да бяга. Справка след  задържането му показала, че все още е в едногодишен срок на влязло в сила наказателно постановление.

Кражби:

Досъдебно производство е заведено в РУ Харманли за кражба. 42-годишна жена от града подала сигнал, че движейки се с количката си по булевард „България“, неизвестно лице е откраднало поставеният в нея мобилен телефон. Работата по случая продължава.

 12 февруари 2018 | 11:29