МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин/11.4.2019г/

11 апр 2019

Разкрити:

Цигари без бандерол конфискуваха полицаи от Харманли и Свиленград. 4800 къса от общото количество са иззети при проверка на имот на улица „Кап.Петко войвода“ в Града на Белоногата. Останалите 200 къса са открити от служители на свиленградското управление след проверка на лек автомобил „Фолксваген“, шофиран от 43-годишен водач от града. Съставени са актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

Двама мъже са задържани за държане на наркотични вещества. Снощи в 23 часа на улица „Добруджа“ в областния град, автопатрул от управлението е проверил 37-годишен хасковлия и 21-годишен симеоновградчанин. В дрехите на по-младия са открити 2 глави от суха листна маса – марихуана. При обиска на хасковлията също са намерени 3 глави от дрогата. Последвало е претърсване в дома му на булевард „България“, откъдето са иззети стъклен буркан с марихуана, 3 таблетки с лого, кутийка с 0,5 грама канабис и 2 плика – единият с изсушени гъби, а другия – със сухи растителни клечки с мирис на марихуана. Открити са и 250 ловни патрона за флоберка и газово оръжие. Заведено е бързо производство.

25-годишен хасковлия е установен за кражба на телефон. Преди 2 дни след почерпка, той задигнал мобилния телефон на свой 38-годишен познат и не го върнал. След намесата на полицейските служители, мъжът предал инкриминираната вещ с протокол по образуваното досъдебно производство. Също за кражба в свиленградското управление е бил 22-годишен младеж. Вчера  в 1,40 часа в кв“Простор“, той нападнал и съборил на земята 55-годишен свиленградчанин и му отнел наличните 37 лева. След сигнал от потърпевшият е установен и задържан по стартиралото бързо производство.

Съобщения:

Неправоспособен водач е установен от служители на РУ Харманли. 38-годишният жител на с.Бисер е заловен да шофира Форда си на пътя между селата Бисер и Черна могила. При справка се оказало, че колата е с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Отпочнато е бързо производство. Същото производство е стартирало и в РУ Свиленград срещу 35-годишен чирпанлия. Мъжът е хванат да управлява Фолксваген под въздействието на амфетамин.

 11 април 2019 | 09:25