МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин/1.4.2020г/

01 апр 2020

Разкрити:

Двама младежи са задържани за държане на наркотик в РУ Свиленград. Първият на 20г. от с.Момково е проверен в града. В чантата му са открити 2 сгъвки със суха зелена листна маса с тегло 3,4 грама, реагиращи при полеви нарко тест на марихуана. Вторият задържан е на 18г. от Свиленград. В него е открита марихуана с тегло 28,4 грама. Последвала е проверка на жилището му на улица „Захари Зограф“, където е намерено пакетче със същата дрога, чийто грамаж е 1,6 грама. Иззети са още и саморъчно свита цигара от канабис и сгъвка със семена с брутно тегло 1,4 грама. Наркотиците и по двата случая са предадени с протоколи на разследващите по стартиралите бързи производства.

42-годишен жител на с.Шишманово е задържан за кражба. Вчера, мъжът влязъл през незаключената врата в пристройка към дом на свой съселянин и задигнал кабели с гумена изолация и ъглошлайф. След подадения сигнал е установен и задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство.

Съобщения:

25 акта и 13 предупредителни протоколи са съставени през вчерашния ден от служители на ОДМВР Хасково, свързани със забраната за струпване на хора. Те са наложени след осъществен контрол на полицаите във връзка с разпоредените мерки на министъра на здравеопазването за противодействие разпространението на инфекциозното заболяване  Covit-19. Най много нарушения екипите са констатирани в Свиленград – 12, 8 – в Харманли и 5 в Димитровград. В Тополовград и Ивайловград са издадени съответно 2 и 11 предупредителни протоколи. Проверките са били по паркове, междублокови пространства, детски площадки и пешеходни зони.

Кражби:

За домова кражба е образувано досъдебно производство в РУ Хасково. Неизвестно засега лице е проникнало в дом в с.Нова надежда чрез отваряне на входна врата с натиск. Откраднати са телевизор, моторна резачка и музикална уредба.

 01 април 2020 | 09:08