МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин /06.02.2018г/

06 фев 2018

Разкрити:

Безакцизни цигари иззеха полицаи от Свиленград и Любимец. На територията на двата града и село Сива река са извършени проверки на лица, магазин, дом и автомобил. Намерени са общо 28 380 къса цигари без бандерол от различни марки. Папиросите са иззети с протоколи по образуваните производства. На собствениците са съставени актове по ЗАДС.

ПТП:

Вчера в 08,25 часа е станало ПТП на пешеходната пътека на кръстовището на булевард „Съединение“ и улица „Батак“ в Хасково. 44-годишен водач на лек автомобил Ауди при приближаване към пешеходната пътека не е пропуснал движещият се по нея 58-годишен пешеходец и го е ударил. От удара, последният е с фрактура на 4,5,6,7,8 и 9-то ребро, фрактура на кутрето на лява ръка, контузия  на  бял дроб и травма на гръден кош, настанен в ОАИЛ МБАЛ Хасково без опасност  за живота. По случая е образувано досъдебно производство. Още един инцидент с пешеходец е станал в областния град вчера. В 11,45 часа на улица „Република“, 51-годишен водач на лек автомобил Шкода, при маневра на заден ход е ударил движеща се по тротоара 44-годишна жена, която е с фрактура на 5-ти ломбален прешлен на гръбначният стълб, настанена в МБАЛ-Хасково,  без опасност  за живота.

2-годишно момиченце е без опасност за живота след произшествие в Димитровград. Вчера в 18 часа на булевард „Д.Благоев“, 60-годишен водач, управляващ лек автомобил Форд, при наличие на сигнализирана пешеходна пътека с пътна маркировка и знак, не е осигурил предимство на пресичащите 37-годишна жена с детето и ги е ударил. Момиченцето е с комоцио, настанено в  МБАЛ Хасково за наблюдение, без опасност за живота.

Съобщения:

Водач непритежаващ свидетелство за правоуправление е задържан в РУ Харманли. 47-годишният мъж от града, управлявал Фолксваген-а на свой приятел, който при справка се оказало, че не е регистриран и е без рег.табели. Образувано е бързо производство.

Срещу 34-годишен хасковлия е отпочнато досъдебно  производство. Вчера в 10,20 часа в жк“Орфей“ в областния град, автопатрул от управлението е подал сигнал за проверка на лек автомобил Опел. Още като видял стоп-палката, на 15 метра преди полицаите, водачът спрял, изоставил колата и хукнал да бяга. Последвало е незабавно задържане. Полицаите веднага разпознали криминално проявен мъж от града, на който му е отнета книжката и е с влязло в сила наказателно постановление за същото нарушение. Задържан до 24 часа.

 06 февруари 2018 | 10:11