МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин /03.05.2018г/

03 май 2018

Разкрити:

33-годишен мъж е задържан за убийството на приятелката си. Вчера в 12,20 часа на спешния телефон в РУ Харманли е получен сигнал от 45-годишен мъж от града, който съобщил, че в местността „Циганския гьол“ в землището на село Браница е открил тяло на жена със следи от насилие. Изпратената на място оперативна група  е установила, че мъртвото момиче е на 27г от симеоновградското село Тянево. Жертвата живеела с нападателя си от с.Браница на семейни начала. От известно време били разделени. Мъжът я открил на нивата, където работела и се скарали. Според очевидци, кавгата довела до ваденето на ножа, причинил фаталния край. Съдебният лекар е открил при първоначалния оглед прободни рани от нож по тялото на момичето. Незабавно е задържан мъжа, познат на органите на реда, който е направил пълни самопризнания и е задържан до 24 часа по образуваното по чл.115 ал.1 от НК досъдебно производство.

Цигари без бандерол конфискуваха полицаи от РУ Димитровград. Вчера те са спрели за проверка на изхода на града в посока Хасково автобус Мерцедес, собственост на кърджалийско ЕООД. При проверка на пътниците са намерени общо 3000 къса безакцизни папироси, иззети с протокол от собствениците си. Съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

18-годишен пловдивчанин е задържан за съхранение на наркотик. Снощи на улица „Тимок“, момчето е спряно и проверено от автопатрул на РУ Хасково. В дрехите му е намерена сгъвка с 2 грама зелена листна маса – марихуана. Димитровградските полицаи също са проверили 22-годишно момиче от село Добрич. В близост до нея е открит лист хартия със 0,35 грама зелена листна маса от същото вещество.

ПТП:

Неосигурена дистанция е причинила произшествие вчера. В 17,50 часа на булевард „В.Левски“ в Хасково, 28-годишна водачка на лек автомобил БМВ, без да осигури дистанция на движещ се пред нея и намаляващ скоростта лек автомобил Дачия с водач 22-годишен младеж го е ударила, който от своя страна е ударил спрял пред него лек автомобил Опел. От сблъсъка е пострадало момчето, което е с охлузна рана на челото и на ляво коляно. Прегледано и освободено за домашно лечение. Съставен акт.

 03 май 2018 | 09:26