МВР

ГД "Национална полиция"

 

13 юни 2018

Тридневен семинар на тема „Предизвикателствата пред жените, полицейски лидери” се провежда в к.к. Св. св. Константин и Елена

Представители на 26 страни – членки на ЕС участват в обучението

Между 12 и 15 юни, в к.к. Св. св. Константин и Елена се провежда семинар на тема „Предизвикателствата пред жените, полицейски лидери”. Организатор на събитието е Академия на МВР, а инициативата е под егидата на CEPOL (Европейската агенция за обучение на правоохранителни отргани).

 BM2 (002)Във форума участват представители на 26 държави-членки на Европейския съюз. 

Основна му цел е да подкрепи уменията на жените, заемащи ръководни постове в полицейските служби, да развие техните лидерски качества и да ги стимулира да търсят по-добри управленски практики.

Със своя лекция във форума се включи заместник-директорът на Главната дирекция „Национална полиция” старши комисар д-р Благородна Макева. Тя заема ръководна длъжност в Министерството на вътрешните работи на България и ангажира аудиторията с това как жените, полицейски лидери посрещат предизвикателствата на своята работа, съвместявайки своята професионална реализация и личния си живот.

Лектори на семинара са също Криста Аас – заместник-директор на естонската полиция; професор Серджо Фелгуейрас – декан на португалското полицейско училище; доц. д-р Валери Тодоров – ръководител на катедра „Управление и психология” при Академията на МВР. Гости на събитието са Татяна Бобнар – заместник-директор на словенската полиция, и директора на Центъра за специализация и професионална подготовка, гр. Варна - Драгомир Драгнев.

Специален представител на CEPOL на семинара е Елмар Нормела – заместник председател на УС на организацията.

Изображения

 13 юни 2018 | 18:26