МВР

ГД "Национална полиция"

 

08 ноември 2018

Младен Маринов: Усилията на полицията ежедневно допринасят България да е стабилна страна

Министърът бе гост на тържеството по отбелязване на професионалния празник на българската полиция в ГДНП

Вашите усилия ежедневно допринасят България да е една стабилна страна, която не изнася престъпност, а поддържа сигурността, както в региона, така и в Европейския съюз. Това каза в словото си по повод професионалния празник на българската полиция, 8 ноември, министърът на МВР Младен Маринов. Официалната церемония се състоя в двора на ГДНП. На нея присъства политическото и професионалното ръководство на МВР, директори на главни и областни дирекции, ръководители на структури, свързани със сигурността, дипломати и аташета, акредитирани у нас.

Вие допринасяте за това българските граждани да чувстват подкрепа и сигурност, каза още министърът. „Професията полицай е от изключителна важност за държавността - няма държавност там, където няма добър обществен ред и ефективна борба с престъпността“, добави той и в пожела на полицейските служители да бъдат уверени, че това, което правят наистина е важно и в погледа на обществото да получават необходимото уважение, което заслужават.

Работа на полицая е трудна, а отговорността е огромна, каза в словото си символичният домакин на тържеството, директорът на ГДНП, главен комисар Христо Терзийски. „Ние трябва да се справим с тежки предизвикателства, които изискват висок професионализъм, смелост, морал и знания. Необходимо е безрезервно и безкомпромисно да изпълняваме своя дълг ред обществото, за да издигнем на по-високо ниво престижа на полицията“, каза още главният комисар.

Изображения

 08 ноември 2018 | 13:06