МВР

ГД "Национална полиция"

 

05 юли 2018

Министър Радев към служителите на МВР: Благодаря ви за всеотдайността и достойната работа през годината

На 5 юли Министерството на вътрешните работи отбелязва 139-ата годишнина от създаването си

„През годините Министерството на вътрешните работи, заедно с други институции, е в основата на стабилността на държавата ни и гарант за сигурността и спокойствието на българските граждани. Днес България е стабилно и сигурно място за живеене и за това заслуга имат служителите на МВР“. Това заяви министърът на вътрешните работни Валентин Радев на официалната церемония по повод 139-ата годишнина от създаването на вътрешното ведомство. Тя се състоя пред Паметника на Незнайния воин. Професионалния празник уважиха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, заместник министър-председателят и министър на отбраната Красимир Каракачанов, представители на дипломатическия корпус у нас, народни представители, членове на правителството, полицейски началници от Румъния, Турция, Македония и Сърбия, кметът на София Йорданка Фандъкова, ветерани, служители на МВР и гости.

В словото си министър Радев подчерта множеството отговорности, вярата и високите очаквания на обществото към служителите на МВР: „Хората искат да ги предпазваме, да помагаме при бедствия, да опазваме по най-добрия начин границите на държавата, която от години е и най-чувствителната сухопътна граница на ЕС. Голяма част от работата ви остава невидима, по тази причина не винаги получавате нужната благодарност“. В празничния ден той отправи думи на признание за отличната работа по време на българското председателство на Съвета на ЕС - близо 28 000 полицаи пазиха българските граждани и гостите на организираните у нас над 300 събития и не допуснаха нито един инцидент.

Министърът на вътрешните работи увери колегите си в подкрепата на ръководството на МВР и на правителството за осигуряване на всички необходими условия на труд – достойно заплащане, униформи, защитни средства, автомобили, социални компенсации за извънреден и опасен труд. В този смисъл благодари на ръководителите на синдикалните организации па постигнатия конструктивен диалог.

Валентин Радев пожела на служителите здраве, удовлетворение от службата и винаги да се гордеят, че са част от голямото семейство на МВР. „Старайте се да показваме това, което можем най-добре – да защитаваме родината си, мира, сигурността и спокойствието на гражданите. Благодаря за достойната работа и всеотдайността ви през годината“.

По време на церемонията бе извършен водосвет на знамената на МВР и поднесени венци пред паметника на Незнайния воин. Служителите се поклониха пред паметта на своите колеги на паметника на загиналите полицаи в градинката пред храм „Св. Седмочисленици“.

Празникът продължи с церемония по награждаване на служители от ръководството на МВР.

Изображения

 05 юли 2018 | 14:44