МВР

ГД "Национална полиция"

 

03 октомври 2017

Криминалисти на ГДНП и ОДМВР-София проведоха съвместна операция срещу незаконната миграция

В лек автомобил са открити осем чужденци, представили се за граждани на Афганистан; действията са реализирани под ръководството на прокуратурата

Осем нелегални имигранти са задържани в хода на съвместна операция, проведена от служители на сектор “Престъпления, свързани с незаконно преминаване или пребиваване на чужденци в страната” при ГДНП и ОДМВР – София. Действията са реализирани на 2 октомври вечерта под надзора на Районната прокуратура в Ихтиман.

В рамките на операцията, на 54-ти км от автомагистрала „Тракия“, в близост до КПП „Траянови врата“, за проверка е спрян лек автомобил „Опел-Вектра“, управляван от Д. Л. /28 г./, криминално проявен и осъждан, от гр. Любимец. В автомобила са открити осем чужди граждани. Те били без документи за самоличност, на видима възраст 18-25 години, по техни данни – афганистански граждани.

Д. Л. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа, а чужденците са отведени в РУ – Костенец за установяване на самоличността им. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ – Костенец, за извършено престъпление по чл. 281 от НК.

Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Изображения

 09 ноември 2017 | 17:49