МВР

ГД "Национална полиция"

 

05 октомври 2017

Криминалисти на ГДНП задържаха мъж с голямо количество наркотици

Притежателят им е неизвестен на до момента на полицията; Действията са проведени под наблюдението на СГП; На задържания е повдигнато обвинение за разпространение на наркотици

Специализираната полицейска  операция на служители на сектор „Наркотици“ и отдел „Разследване“ при Главната дирекция „Национална полиция“ е проведена на 3 октомври т.г. на територията на столицата. В района на лифта „Симеоново“ униформени спрели за проверка лек автомобил, шофиран от М.Л. /30 г./, неизвестен до момента на полицията, от Долна Оряховица. При излизане от колата той проявил агресия, започнал да обижда полицаите, но малко по-късно признал, че в багажника на автомобила превозва наркотични вещества. При претърсването оттам са иззети два плика – единият със суха зелена тревиста маса, а другият - с бяло вещество на буци и прах. В хода на операцията, със съдействието на служители от СДВР, е установен и претърсен адрес в столицата, обитаван от М.Л.  В една от стаите са открити и иззети електронна везна, множество пликове, съдържащи  различни по количество и вид наркотици.

Общото количество открита дрога възлиза на 152.20 г амфетамин и 570.79 г марихуана. След 24-часовото му задържане, Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение за разпространение на наркотици на М.Л. и мярката му за задържане е удължено до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под ръководството на прокуратурата.

Изображения

 09 ноември 2017 | 17:48