МВР

ГД "Национална полиция"

 

Криминалисти задържаха двама извършители на телефонни измами в Айтос и Ахелой

28 сеп 2017

Операцията е реализирана от служители на ГДНП и ОДМВР в Бургас, Шумен и Русе

 След съвместна операция на служители на Главната дирекция „Национална полиция“ и Областните дирекции на МВР в Бургас, Шумен и Русе са разкрити двама мъже, участвали в телефонни измами. 

Първоначално, на 19 септември е получен сигнал от жител на гр. Ахелой, че е станал жертва на телефонна измама по схемата „Залавяне на рекетьори“ и са му отнети 2 хил. лв. По случая в РУ-Поморие е образувано досъдебно производство.

Ден по-късно, на 20 септември, жител на гр. Айтос е сигнализирал, че е станал жертва на телефонна измама по схемата „Оказване на помощ на полицията“. От него са взети 1365 лева и 16 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Айтос.

След координация с ГДНП е направена организация за установяване и залавяне на виновните. Операцията е реализирана на 21 септември. Установено е, че става въпрос за двама мъже от гр. Бургас – С. С. /62 г./,куриер (муле) и К. С. /44 г./,негов помагач. И двамата са криминално проявени и известни на полицията. Те са заловени на изхода на Шумен в посока Русе докато са се придвижвали с лека кола. В момента на задържането им, у тях са открити 16-те грама златни накити и парите от измамата в гр. Айтос и част от средствата от измамата в Ахелой. Освен това в тях са открити и комуникаторите. При последвалите процесуално-следствени дейности е установено, че физическият извършител на измамите е С. С.

По настояване на Районната прокуратура в Айтос на 62-годишният бургазлия е наложена постоянна мярка „задържане под стража“ от Районния съд в Айтос.

 09 ноември 2017 | 17:50