МВР

ГД "Национална полиция"

 

10 октомври 2018

Директорът на ГДНП участва в работна дискусия с ръководителя на ФБР Кристофър Рей

Представители на ДЕА изразиха подкрепа за действията на българското МВР в борбата с наркоразпространението и наркотрафика

 Продължават срещите на директора на Главната дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски в САЩ. Той е там заедно с директора на Агенция „Митници“ Георги Костов за участие в един от най-големите световни годишни форуми на правоприлагащите служби - конференцията на Международната асоциация на полицейските началници (IACP). 

Директорът на ГДНП проведе среща с Джеймс Сойлес, старши съветник към „Федералния център за обучение на правоохранитени служители“ (FLETC) към Департамента за вътрешна сигурност (DHS). FLETC предоставя високо квалифицирани обучения на федерални служби на САЩ. Организацията има за цел повишаване капацитета на правоохранителните служители за професионално и безопасно изпълнение на техните ежедневни задължения. По време на срещата се обсъдиха възможности за бъдеща подготовка на български служители на МВР в центъра.

В рамките на провеждащата се годишна конференция на „Международната асоциация на полицейските началници“ (IACP), главен комисар Терзийски взе участие в работна дискусия с директора на ФБР Кристофър Рей. По време на нея бяха засегнати теми, свързани с актуални глобални заплахи за сигурността в световен мащаб. Бяха представени новите приоритети на администрацията на президента Доналд Тръмп в сектор сигурност, както и тенденцията за развиване на бъдещи отношения с партньорски служби и организации на ФБР извън САЩ.

Българската делегация проведе и работна среща с регионалния директор на ДЕА за Европа Кевин Скъли и с регионалния директор на ДЕА за регион „Близък изток“ Уилям Уорън. Обсъдиха се конкретни оперативни мероприятия за противодействие на наркотрафика по т. нар. „Балкански път“, както и за предприемане на активни действия в борбата с международната престъпност. Представителите на ДЕА изразиха, че напълно подкрепят действията на българското МВР в борбата с наркоразпространението и наркотрафика.

 

Изображения

 11 октомври 2018 | 17:29