МВР

ГД "Национална полиция"

 

05 октомври 2018

ГДНП отново призовава хората: Под никакъв предлог не предоставяйте пари или ценности на непознати, потърсили ви по телефона

Съвети как да разпознаете и избегнете телефонна измама

Преди дни телефонна измама на възрастна жена за над 12 000 паунда беше осуетена след намесата на таксиметров водач, подал сигнал в МВР и последвалата намеса на униформени в Димитровград. Независимо, че в много случаи униформени се намесват и предотвратяват измами за сериозни суми, има хора, които се поддават на измамните сценарии и се лишават от спестяванията си. Затова отново призовават под никакъв предлог да не се предоставят пари или ценности на непознати и припомнят най-често използваните от измамниците схеми .

Една от тях е - „Оказване на помощ на полицията“. Не се поддавайте на този сценарий, защото полицията никога не търси по телефона съдействие от гражданите и няма практика да им иска пари за целите на своите операции. При получаване на подобни обаждания е важно разговорът да бъде прекъснат и своевременно подаден сигнал на тел. 112, по възможност о друг апарат, а не този, от който е получено обаждането от измамниците.


Разпознай измамата

Разпознай измамата

  
 

АКО ПОЛУЧИШ ОБАЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА, ПРИДРУЖЕНО СЪС ЗАПЛАХИ

АКО ПОСЛЕДВА ТЕЛЕФОННО ОБАЖДАНЕ ОТ ПОЛИЦАЙ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ

ТОВА Е ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА

НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙ!

НЕ СПОДЕЛЯЙ ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ!

НЕ ПРЕДОСТАВЯЙ ПАРИ!

 

 

 

Изображения

 05 октомври 2018 | 14:59