МВР

ГД "Национална полиция"

 

Автобус за пътнически превози е с прекратена регистрация, след сигнал до ГДНП и разпоредена проверка от ОДМВР-Кърджали

03 юли 2018

Автобус за пътнически превози е с прекратена регистрация, след сигнал до ГДНП и разпоредена проверка от ОДМВР-Кърджали.

На 21 юни на фейсбук-страницата на Главната дирекция „Национална полиция“ е получен сигнал от гражданин. От обясненията става ясно, че пътници от Момчилград били превозвани в нарушение на Закона за движение по пътищата. След самосезиране на Отдел „Пътна полиция“ сигналът бил изпратен за проверка от ОДМВР-Кърджали.

В изпълнение на заповедта, на 22 юни, младши контрольор от Момчилград е извършил проверка на автобус, управляван от 28-годишен мъж. Установено е, че в автобуса били превозвани работнички от цех. Установено е, че водачът е шофирал в шест-месечен срок на отнета със съдебен акт правоспособност, освен това пробата с алкохол дала положителна реакция.

На водача е съставен акт за установено административно нарушение за нарушение на чл. 150а, ал. 1 от ЗДвП и е изготвен протокол за предупреждение. Акт за установено административно нарушение е съставен и на собственика на фирмата-превозвач – 74 –годишен мъж. Той е за нарушение на чл. 102 от ЗДвП, изготвен му е и предупредителен протокол. Издадена е и заповед за прекратяване на регистрацията на автобуса.

За случая е уведомена и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

ГДНП благодари на гражданина, подал сигнала.

 03 юли 2018 | 16:22