МВР

ГД "Гранична полиция"

 

17 февруари 2020

На ГКПП Дунав мост Видин са задържани 15 незаконни мигранти, открити в хладилен камион

Задържани са и водачите на автомобила

Днес на ГКПП Видин пристигнал за излизане от България хладилен камион с шофьори двама гръцки гражданин. Автомобилът пътувал празен от Гърция за Унгария. При извършената физическа проверка граничният полицай установил, че  предната стена на товарното помещение е от по-нов материал в сравнение с останалите, на нея имало и прозорец. Тези факти го накарали да върне камиона за допълнителна проверка, при която е открит изграден чрез преградна стена тайник в предната част на ремаркето с укрити хора. 

Камионът е задържан в ГПУ-Видин. Граничните полицаи са установили в тайника 15 незаконни мигранти, мъже. По първоначална информация – 6 от Сирия, 5 от Ирак и 4 от Афганистан. В багажа им са открити национални паспорти, както и гръцки документи за кандидатстване за убежище. Телефони и документи на укритите мъже са намерени в шофьорската кабина.

Водачите на хладилния камион и незаконните мигранти са задържани в ГПУ-Видин. Уведомена е районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.

 

 

Изображения

 17 февруари 2020 | 17:22