МВР

ОД Габрово

 

Резултати от специализирана полицейска операция по безопасност на движението

28 яну 2021

 От 22 до 27 януари 2021 г. на територията страната се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Екипи на „Пътна полиция“ ежедневно извършваха контрол по спазване на скоростните режими в и извън населените места и установяване на водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.
Засилено полицейско присъствие се осигуряваше в пиковете часове на денонощието в районите на пешеходни пътеки, спирки, учебни заведения и детски градини, като контролната дейност беше насочена спрямо пешеходци, неспазващи ЗДвП и водачи на МПС, неосигуряващи предимство на пешеходци.
Контролната дейност извън населените места беше насочена към водачи с рисково поведение; неправилно изпреварване и неправилно движение по пътното платно.

За посочения период на територията, обслужвана от ОДМВР-Габрово, са проверени общо 832 МПС и 898 лица. Съставени са 85 АУАН и са наложени 792 броя глоби с фиш.
За периода e установен един водач, управлявал МПС с концентрация на алкохол между 0,5 и 1,2 промила и двама неправоспособни водачи.
Извършените нарушения от пешеходци са 9.
Нарушенията за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски са 11;
Нарушенията за неспазване на пътни знаци и маркировка са 72;
Водачите, управлявали без гражданска отговорност са 7;
Нарушенията на скоростните режими в населените места са 169;
Нарушенията на скоростните режими извън населените места са 411.


 28 януари 2021 | 14:18