МВР

ОД Габрово

 

09 юли 2020

Резултати от специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се проведе в седем населени места на територията на общините Габрово и Севлиево. Във връзка със СПО, полицейските действия се извършиха едновременно в двата общински града и в селата Яворец, Градница, Душево, Сенник и село Столът.
В резултат на операцията, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово са образувани пет наказателни производства. По общ ред ще бъдат разследвани две досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 194, ал. 1 и по чл. 354а от Наказателния кодекс. Започнатите бързи производства са три – едно за извършено престъпление по чл. 343б и  две по чл. 345, ал. 2 от НК.
По време на СПО са извършени проверки на 288 граждани, 165 автомобила, 76 адреса и 12 обекта. Констатирани са 91 нарушения, за които са наложени 62 глоби с фиш и са съставени 29 АУАН, от които: 13 акта по Закона за движение по пътищата, 9 по Закона за българските лични документи и 7 по Закона за гражданската регистрация. В резултат на полицейските действия са извършени 6 претърсвания в жилища, два огледа на местопроизшествие и са задържани 13 лица.

Операцията е реализирана с участието на служители от РУ – Севлиево, РУ – Габрово и ЗЖУ – Плевен

Изображения

 09 юли 2020 | 16:43