МВР

ОД Габрово

 

16 април 2021

ОДМВР- Габрово и Дирекция „Жандармерия“ ще осигурят засилено полицейско присъствие в града

Ръководството на ОДМВР-Габрово призовава гражданите да не се поддават на призиви и целенасочени провокации в социалните мрежи

Днес, 16.04.2021 г., в 13:25 часа, в ОДЧ при ОДМВР-Габрово чрез телефон 112 е получено съобщение за възникнал скандал на ул. Николаевска 174, гр. Габрово. Изпратеният на място автопатрул установява две лица на 14 год. и 43 год., които са живущи на същата улица. При изясняване на фактическата обстановка и двамата заявяват, че не желаят вземането на отношение от страна на полицията, въпреки това лицата са доведени в РУ-Габрово и при извършената проверка е установено следното:

Между двете лица е съществувал конфликт назад във времето, който е довел до размяна на по един удар с ръка, което е провокирано от 43-годишния. В резултат лицето- инициатор получава повърхностно нараняване в областта на скулата на дясното око, съпроводено с лек кръвоизлив. На същия е извършена проверка за употреба на алкохол, която е с положителен резултат.

Във връзка с горното, от лицата са снети подробни сведения, образувана е преписка по описа на РУ-Габрово, като е уведомена Районна прокуратура-Габрово.

Приканваме всички жители на гр. Габрово да не се поддават на призиви и целенасочени провокации в социалните мрежи, тъй като в конкретния случай няма посегателство спрямо живота и здравето на жител на града, което да е на основа на етническата му принадлежност, а става дума за спречкване, което е на междуличностна основа и с чисто битов характер

Във връзка с възникналия инцидент ще бъде засилено полицейското присъствие с участие на Дирекция „Жандармерия“ с цел опазване на обществения ред.


Изображения

 16 април 2021 | 18:15