МВР

ОД Габрово

 

21 април 2021

Малките полицаи от програмата „Детско полицейско управление“ – придобиха нови знания по събиране на следи и веществени доказателства, детска полицейска лична защита и уязвими участници в движението по пътищата

1.„Събиране на следи и веществени доказателства“
Учениците от 3 А клас на НУ „Васил Левски“-Габрово влязоха в ролята на криминалисти, като имаха възможност да се докоснат до специалното оборудване и принадлежностите,  които използва полицаят експерт-криминалист по време на изследване на местопроизшествие. Младши експерт Иво Изворов обясни на децата как се вземат отпечатъци, защо е необходимо да се направи оглед и каква е неговата цел.

2. „Детска полицейска лична защита“
Вълнуващо преживяване за учениците беше поредната тренировка по детска полицейска лична защита, проведена от инструктор Марио Марков.  Децата си припомниха научените до момента основни техники, върху които постепенно ще изграждат последващите ги защитни и атакуващи действия. В хода на тренировката малките доброволци се запознаха с водещи ударни техники с крака и ръце, които се използват за разрешаване на ситуации на изявена агресия.

3. „Пътна безопасност и уязвими участници в движението“
Инспектор Момчил Григоров от сектор „Пътна полиция“ припомни на малките полицаи основните правила по пътна безопасност и кои са уязвимите участници в движението.


Изображения

 21 април 2021 | 12:57