МВР

ОД Габрово

 

Информация от сектор "Български документи за самоличност"

13 яну 2020

Сектор „Български документи за самоличност“ при Областна дирекция на МВР – Габрово уведомява гражданите

Във връзка с изтичането на голям брой лични карти през 2020 г., от сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Габрово, Ви напомнят, че може да подадете заявление за издаване на нова лична карта, преди да изтече срока на притежаваният от Вас документ за самоличност.

За да бъде избегнато неудобството от струпване на голям брой желаещи да подновят личните си карти, се осигурява възможност заявленията да бъдат подавани във всяко едно от районните управления на МВР на територията на област Габрово, независимо от постоянния адрес на гражданите.

Гражданите, които притежават електронен подпис, могат да подават заявление за нови документи за самоличност чрез електронния портал  на МВР с адрес https://e-uslugi.mvr.bg. За да могат да се възползват от електронната услуга, те трябва да имат валидна лична карта към момента на подаване на заявлението чрез портала.

За улеснение на фирми и държавни организации, може да бъде организирана групова услуга на работното място, която ще се извърши от мобилен екип служители на сектор БДС. Услугата ще бъде предоставена след подаване на искане в свободен текст до директора на ОДМВР – Габрово.

Работното време на сектор БДС при ОДМВР – Габрово и РУ – Севлиево е всеки работен ден от 08:30 часа до 17:30 часа, без прекъсване.

Адрес: гр. Габрово, ул. „Орловска“ № 50

Служителите на сектор БДС в Районни управления Трявна и Дряново работят с обедна почивка от 12:00 до 13:00 часа.

Телефони, на който можете да получите повече информация: 066/826 355; 066/826 528 и 066/826 268

 

 13 януари 2020 | 16:30