МВР

ОД Габрово

 

26 ноември 2019

Изявление на ръководството на ОДМВР – Габрово

Във връзка с публикация от 25 ноември в социалните мрежи на видеоклип, отразяващ работа на полицейски служители с граждани в Габрово, и отправени въпроси към ръководството на ОДМВР – Габрово Ви информираме:

На 25 ноември, около 11:00 часа, гражданин на Габрово, живущ в близост до установъчен пункт на полицейски автопатрул е спрян от полицейски служители, с цел извършване на проверка за установяване на самоличност. Проверяваният не е представил лична карта или друг документ, удостоверяващ неговата самоличност под предлог, че не носи в себе си, предвид близостта до обитаваното от него жилище. В момента на извършване на проверката, е осъществена намеса от страна на трети лица, които правят опит да осуетят полицейските действия. Едно от лицата, мъж на възраст 39 години, жител на Габрово извършва конкретни действия, насочени срещу служителите на РУ – Габрово с цел проверката да бъде прекратена, като едновременно с това, не изпълнява дадените му от полицейските служители разпореждания.

В 11:30 часа лицето е задържано в РУ – Габрово за срок до 24 часа по ЗМВР. За извършените от него нарушения са му съставени два акта за установяване на административно нарушение – АУАН по ЗМВР за осуетяване на полицейска проверка и за неизпълнение на полицейско разпореждане. На лицето е съставен и АУАН по Закона за гражданската регистрация, тъй като е установено, че той не е адресно регистриран на посоченият от него настоящ адрес в Габрово. По случая в РУ – Габрово е заведена преписка по чл. 270 от Наказателния кодекс, която ще бъде изпратена на Районна прокуратура – Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер.

Изображения

 26 ноември 2019 | 12:26