МВР

ОД Габрово

 

Изборният ден в общините Севлиево, Дряново и Трявна започна

03 ное 2019

Изборният ден започна в спокойно в 7 часа. Всички 114, в това число и две мобилни  избирателни секции на територията на общините Севлиево, Дряново и Трявна са отворени за гласуване. През изминалото денонощие на територията на Област Габрово няма регистрирани престъпления и тежки нарушения на обществения ред. Не са регистрирани нарушения на обществения ред и непосредствено преди началото на втори тур от изборите.
Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Те ще издават  удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.
Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.
Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.
Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

 03 ноември 2019 | 07:15