МВР

ОД Габрово

 

Значително намаление на тежките пътнотранспортни произшествия през месец януари в област Габрово

01 фев 2021

През месец януари 2021 г. на територията, обслужвана от ОДМВР-Габрово, са настъпили общо 29 ПТП. За периода е регистрирано едно тежко ПТП, с един ранен.

Най-честите причини за възникване на пътнотранспортни произшествия са превишената скорост, управление на МПС под въздействие на алкохол или наркотици, неправилно изпреварване, неправилно движение по пътното платно, неспазване на пътните знаци и маркировката, управление на МПС от неправоспособни водачи, нарушения, извършени от пешеходци, отнемане предимството на пешеходци, използване на мобилен телефон по време на управление на автомобила.

В тази връзка ръководството на ОДМВР-Габрово предприема мерки, целящи ограничаване възникването на ПТП на територията на областта. Ежедневно се организират и се провеждат специализирани полицейски операции, като екипи на „Пътна полиция“ извършват контролна дейност в пиковете часове на денонощието в районите на пешеходни пътеки, спирки, учебни заведения и детски градини. Засилена е контролната дейност по спазване на скоростните режими в и извън населените места и установяване на водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.

 

През месец януари 2021 г. на територията, обслужвана от ОДМВР-Габрово, са настъпили общо 29 ПТП. За периода е регистрирано едно тежко ПТП, с един ранен.

За община Габрово пътнотранспортните произшествия са общо 18, като 1 от тях e  тежко, при което пострада 8-годишно дете /без опасност за живота/. 17 ПТП са с материални щети.

За община Севлиево пътнотранспортните произшествия са общо 8, само с материални щети.

За община Дряново пътнотранспортните произшествия са общо 3, само с материални щети.

В община Трявна не са регистрирани пътно-транспортните произшествия.


 01 февруари 2021 | 15:42