МВР

ОД Габрово

 

06 февруари 2020

Двама габровци с внесени обвинителни актове след разследване по досъдебни производства на РУ – Габрово

Във връзка с разследване на РУ – Габрово за извършено престъпление по чл. 235, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс, в Районен съд – Габрово е внесен обвинителен акт срещу 48-годишен мъж от Габрово.

В хода на воденото срещу него досъдебно производство са събрани доказателства за това, че при условията на продължавано престъпление, без редовно писмено позволително (превозни билети), с различни моторни превозни средства, извозил и доставил на различни жители на село Яворец 56 пространствени кубически метра дърва за огрев на обща стойност малко под 4 000 лева.

Престъплението е извършено от горски фонд в землището на село Здравковец, община Габрово. При осъдителна присъда, наказанието, което предвижда Закона в конкретния случай е лишаване от свобода до шест години и глоба от хиляда до двадесет хиляди лева.

В Районен съд – Габрово е внесен и обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от Габрово, срещу когото е проведено разследване в РУ – Габрово, също за извършено престъпление по чл. 235, ал. 1 от Наказателния кодекс. По време на разследването, срещу него са събрани доказателства за това, че е добил без редовно писмено позволително 11,60 плътни кубически метра дърва на обща стойност малко под 1 400 лева.

Престъплението е извършено от горски фонд в землището на Габрово. При осъдителна присъда, наказанието, което предвижда Закона и в този случай е лишаване от свобода до шест години и глоба от хиляда до двадесет хиляди лева.

Изображения

 06 февруари 2020 | 11:35