МВР

ОД Габрово

 

24 фев 2021

Криминалисти на ОДМВР-Габрово иззеха голямо количество контрабандни цигари

Към 18.00 часа вчера, на околовръстен път Габрово в посока вр. Шипка, служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР Габрово и колегите им от РУ-Габрово спират за проверка товарен автомобил, на чиято платформа бил качен бус. В рамките на предприетия контрол е установена самоличността на шофьора - 49-годишен жител на плевенското село Комарево, осъждан, а при претърсването, с участието и на представители на Агенция Митници, в товарния отсек на буса от платформата, са открити общо 500 000 къса цигари /50 мастербокса/ контрабандни цигари.

Тютюневите изделия са иззети, мъжът е задържан за срок до 24 часа по реда на ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпления по чл.234 от НК, а действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.


Подробности бяха оповестени днес пред журналисти във връзка с тежко криминално престъпление

На 04.02.2021 г. в 12:30 часа в Районно управление Севлиево е подаден сигнал за възникнал битов инцидент. На място е изпратен автопатрулен екип, който е установил в спално помещение дете в безпомощно състояние. Незабавно е изпратен екип от Центъра за спешна медицинска помощ, който е установил смъртта на детето. В съседна стая е установен бащата /на 41 год./ в неадекватно състояние, който е бил с порезни рани в областта на китките и глезените. Същият е транспортиран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ гр.Габрово. След извършените манипулации, с прокурорско постановление мъжът принудително е настанен в психиатрична болница в гр.Севлиево. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед от дежурна група на ОДМВР-Габрово, при който е установено, че детето е с порезна рана в областта на шията. Иззети са множество веществени доказателства, назначени са химически експертизи. Работата продължава с набиране на информация от роднини,  съседи и колеги на бащата на детето. До момента в ОДМВР-Габрово не са постъпвали сигнали за домашно насилие, извършена е и допълнителна проверка- лицето няма разрешение за носене на огнестрелно оръжие, няма криминални регистрации. Работата по случая е възложена с постановление на Окръжна прокуратура на Окръжна следствена служба.

В момента бащата е настанен в психиатрична болница в неадекватно състояние и не могат да бъдат установени причините за действията му.

Досъдебното производство е образувано на основание чл.116 ал.1 т.4 от Наказателния кодекс.

Подробности по случая бяха оповестени на брифинг от ст.комисар Борислав Муеров, директор на ОДМВР-Габрово, и зам.-окръжен прокурор Александър Александров.


05 фев 2021

ЗА ОД НА МВР ГАБРОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО