МВР

ОД Габрово

 

26 апр 2018

Проверете онлайн имате ли неплатени задължения за нарушения на ЗДвП

ОДМВР-Габрово припомня, че чрез портала за електронни административни услуги на Министерство на вътрешните работи, гражданите могат да проверят за издадени и влезли в сила наказателни постановления, фишове и електронни фишове за нарушения на Закона за движението по пътищата, които не са погасени. Съгласно функционалностите на електронния портал на МВР, като критерии за проверка трябва да бъдат въведени номер на свидетелство за управление на МПС и ЕГН.

Услугата предоставя възможност и за извършване на плащане.

Справката за евентуални задължения по ЗДвП може да бъде направена в страницата на МВР, раздел „Административни услуги“, рубрика „Електронни административни услуги“ – „Задължения по документи, издадени от „Пътна полиция“-МВР и на адрес:
https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index


График за посещенията на мобилни екипи от служители на ОДМВР-Габрово в малките населени места в Тревненска и Севлиевска община

С цел подобряване на работата с граждани, противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, служители на ОДМВР-Габрово провеждат периодични срещи с жителите на малки населени места, в които няма постоянно полицейско присъствие. В община Трявна предстоят срещи, както следва:

          --  26.04.2018 г.  10.30 часа – кметство Черновръх

          --  08.05.2018 г.  10.00 часа – кметство Белица

          --  29.05.2018 г.  11.00 часа – кметство Плачковци в Приемната на ПИ

          --  07.06.2018 г.  10.00 часа – кметство Бангейци.

          --  18.06.2018 г.  10.00 часа – кметство Престой

          --  28.06.2018 г.  11.00 часа – кметство Станчов хан.

 

През месец май на територията на Севлиевска община са предвидени срещи с жителите на две населени места:

  • с. Търхово - на 09.05.2018 г. от 10.00 ч.
  • с. Идилево – на 09.05.2018 г., от 13.00 ч.

  

Срещи на мобилните екипи от служители на ОДМВР-Габрово се провеждат и в останалите общини на Габровска област. Предварителна информация за тяхното осъществяване ще бъде публикувана в рубриката „Полезна информация“, раздел „Обществен ред и сигурност“ на страницата на ОДМВР-Габрово.25 апр 2018

Резултати от проведената в Габровска област операция „24 часа скорост“

Специализираната операция започна в 06.00 ч. на 18 април и приключи в 06.00 ч. тази сутрин. Служители на „Пътна полиция“ осъществяваха засилен контрол по основните булеварди на градовете, където е възможно да се развиват по-високи скорости, на участъци с концентрация на ПТП по причина несъобразена и превишена скорост, по главните пътища, както и по третокласните шосета в малките населени места.

На територията на Габровска област са установени общо 124 нарушения на скоростните режими, от които: в Габрово – 38, на територията на РУ-Севлиево – 35, в Дряново – 34, в Трявна – 17. Тридесет и шест от всички нарушения са регистрирани с т.нар. камери на триноги, а 88 – с мобилни камери. Най-сериозното превишаване на максимално разрешената скорост за движение в населено място е регистрирано в Трявна, където пътните полицаи са установили автомобил, движещ се с 91 км/ч при разрешени 50 км/ч. При проверките по шосетата извън населените места, най-грубото нарушение на скоростния режим е констатирано на пътя София-Варна край Севлиево, където камерите на пътна полиция са засекли водач, движещ се със 147 км/ч при ограничение 90 км/ч.

От началото на годината до средата на април в Габровски регион са констатирани 3248 нарушения на скоростните режими.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА НА ОДМВР-ГАБРОВО И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!


19 апр 2018

75 нарушения на скоростните режими са констатирани от началото на операция „24 часа скорост“ в Габровска област /информация към 16.00 ч./


         Акцията започна в 06.00 ч. тази сутрин и ще продължи до 06.00 ч. утре. За първите десет часа, пътните полицаи са работили на 15 места за контрол, като са установили общо 75 нарушения на скоростните режими. В Габрово един от водачите, превишили разрешената скорост, се е движил по бул. Трети март с 88 км/ч при разрешени 50 км/ч.

        Целта на операцията е контрол на скоростта, която е една от основните причини за тежки пътно-транспортни произшествия. Служители на „Пътна полиция“ осъществяват засилен контрол по основните булеварди на градовете, където е възможно да се развиват по-високи скорости, на участъци с концентрация на ПТП по причина несъобразена и превишена скорост, по главните пътища, както и по третокласните шосета в малките населени места. В Габровски регион са определени 42 места за контрол. 

18 апр 2018

Започва операция на Пътна полиция „24 часа скорост“

От 06.00 ч. на 18 април до 06.00 ч. на 19 април, на територията на Габровска област ще се проведе операция на Пътна полиция „24 часа скорост“. Тя е част от националната 24-часова операция за контрол на скоростта на движение по пътищата и е заложена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция /TISPOL/. Аналогични проверки ще има на територията на целия Европейски съюз. Основната цел на операцията е контрол на скоростта, която е една от основните причини за тежки пътно-транспортни произшествия.

Служители на „Пътна полиция“ ще бъдат разположени по основните булеварди на градовете, където е възможно да се развиват по-високи скорости, на участъци с концентрация на ПТП по причина несъобразена и превишена скорост, по главните пътища, както и по третокласните шосета в малките населени места. В Габровски регион са определени 42 места за контрол. 

От Пътна полиция припомнят, че при проведената през април м.г. 24-часова акция за контрол на скоростта в областта са били установени 32 водачи, шофирали с превишена скорост. По време на проверките са констатирани и други 6 нарушения на Закона за движение по пътищата. От началото на 2018 г. до 15 април в Габровски регион са констатирани 3248 нарушения на разрешената максимална скорост на движение.


17 апр 2018

ЗА ОД НА МВР ГАБРОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО