МВР

ОД Габрово

 

13 яну 2020

Информация от сектор "Български документи за самоличност"

Сектор „Български документи за самоличност“ при Областна дирекция на МВР – Габрово уведомява гражданите

Във връзка с изтичането на голям брой лични карти през 2020 г., от сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Габрово, Ви напомнят, че може да подадете заявление за издаване на нова лична карта, преди да изтече срока на притежаваният от Вас документ за самоличност.

За да бъде избегнато неудобството от струпване на голям брой желаещи да подновят личните си карти, се осигурява възможност заявленията да бъдат подавани във всяко едно от районните управления на МВР на територията на област Габрово, независимо от постоянния адрес на гражданите.

Гражданите, които притежават електронен подпис, могат да подават заявление за нови документи за самоличност чрез електронния портал  на МВР с адрес https://e-uslugi.mvr.bg. За да могат да се възползват от електронната услуга, те трябва да имат валидна лична карта към момента на подаване на заявлението чрез портала.

За улеснение на фирми и държавни организации, може да бъде организирана групова услуга на работното място, която ще се извърши от мобилен екип служители на сектор БДС. Услугата ще бъде предоставена след подаване на искане в свободен текст до директора на ОДМВР – Габрово.

Работното време на сектор БДС при ОДМВР – Габрово и РУ – Севлиево е всеки работен ден от 08:30 часа до 17:30 часа, без прекъсване.

Адрес: гр. Габрово, ул. „Орловска“ № 50

Служителите на сектор БДС в Районни управления Трявна и Дряново работят с обедна почивка от 12:00 до 13:00 часа.

Телефони, на който можете да получите повече информация: 066/826 355; 066/826 528 и 066/826 268

 

Временни ограничения на движението в Габрово на Богоявление (6 -ти януари)

Областна дирекция на МВР – Габрово уведомява гражданите и гостите на града, че на 6 януари (Йордановден) в централната градска част ще бъдат въведени временни ограничения на движението на моторни превозни средства.

Във връзка с честването на Богоявление (Йордановден) и с оглед обезпечаване на необходимия ред и сигурност за участниците и зрителите на традиционното хвърляне на кръста във водите на река Янтра, на 6 януари за времето от 11:00 до 13:30 часа ще бъде наложено временно ограничение на движението на моторни превозни средства в района на  площад „Първи май“ и по моста „Игото“ в Габрово. В посочения часови диапазон движението през моста ще бъде изцяло спряно, а движението на моторни превозни средства от площад „Първи май“ към други части на града ще се осъществява през улиците „Първи май“ и „Софроний Врачански“. Движението по улица „Шипка“ ще бъде временно преустановено до приключване на мероприятието.

С цел недопускане на пътни и други инциденти, ръководството на ОДМВР – Габрово и сектор „Пътна полиция“, призовават участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения, да не нарушават обществения ред и да изпълняват указанията на полицейските служители!

Пожелаваме на всички весел празник и здраве на именниците и на техните семейства!

03 яну 2020

График за посещения и провеждане на срещи с представители на местната власт на място в малките населени места и прием на граждани от мобилен екип от служители на ОДМВР-Габрово през месец януари 2020 г.

 

I. На територията на община Габрово

09.01.2020 год.

От 13:30 часа до 14:00 часа – с. Армени,

От 14:30 часа до 15:00 часа – с. Златевци,

От 15:30 часа до 16:00 часа – с. Поповци,

От16:15 часа до 17:00 часа – с. Гергини.

Мобилна група:

Ст. инспектор Ивайло Петров – началник група в СПКП;

Гл. инспектор Андрей Хайтов – началник сектор ОП;

Инспектор Васил Станев – сектор ПИП.

Присъства началник сектор ОП при РУ-Габрово гл. инспектор Християн Даков.

 

II. На територията на община Севлиево

16.01.2020 год.

От 13:30 часа до 14:20 часа – с. Горна Росица,

От 14:30 часа до 15:20 часа – с. Батошево,

От 15:30 часа до 16:00 часа – с. Стоките,

От 16:00 часа до 17:00 часа – с. Кръвеник.

Мобилна група:

Ст. инспектор Ивайло Петров – началник група в СПКП;

Гл. инспектор Андрей Хайтов – началник сектор ОП;

Инспектор Васил Станев – сектор ПИП.

Присъства началник група ОП при РУ-Севлиево ст. инспектор Христо Чопов.

 

III. На територията на община Дряново

23.01.2020 год.

От 13:30 часа до 14:20 часа – с. Радовци,

От 14:30 часа до 15:20 часа – с. Царева ливада.

Ст. инспектор Ивайло Петров – началник група ПППС в СПКП;

Гл. инспектор Андрей Хайтов – началник сектор ОП;

Инспектор Васил Станев – сектор ПИП.

Присъства началник група ОП при РУ-Дряново ст. инспектор Тихомир Георгиев.

 

На територията на община Трявна

30.01.2020 год.

От 13:30 часа до 14:20 часа – с. Белица,

От 14:30 часа до 15:20 часа – с. Райнушковци,

Ст. инспектор Ивайло Петров – началник група в СПКП;

Гл. инспектор Андрей Хайтов – началник сектор ОП;

Инспектор Васил Станев – сектор ПИП.

Присъства началник група ОП при РУ-Трявна ст. инспектор Калоян Койчев

 

Изпълнението на разпоредително писмо с рег. № 8121р-6494/05.04.2019 год. на Главния секретар на МВР ще бъде осигурено от Директора на РДПБЗН – Габрово, сл. тел. 66220, включително осигуряването на служител от РДПБЗН – Габрово за включване в състава на мобилния екип.

 

За допълнителна информация и координация: ОДМВР-Габрово, тел.: 066 826020, 066 826229, 066 826529.

23 дек 2019

Национален конкурс за рисунка "Аз и Детското полицейско управление"

На 17 декември се проведе 26-то издание на тържествената церемония „Полицай на годината 2019“. На церемонията бяха връчени четири индивидуални и четири колективни награди, както и две поощрителни и две - за граждански принос. Част от отличените получиха и награди от Прокуратурата на Р България.

По време на церемонията бе организиран търг за детски рисунки, участвали в конкурса „Аз и Детското полицейско управление“. От изложените 100 творби бяха продадени 61, а събраните средства са 4190 лева. Те ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.
Една от картините, продадени за благотворителност е на Мая Михайлова, ученичка в IV клас на НУ „Васил Левски“ в Габрово, която спечели трета награда в конкурса.
Днес, началника на РУ Габрово – главен инспектор Любомир Стоев поднесе поощрителна награда за участие в националния конкурс, изпратена от директора на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски на Денислав Манев от същото училище.
Награда за отлично представяне в конкурса „Аз и Детското полицейско управление“. получи и Християна Пенчева от IVв клас на  СУ „Максим Райкович“, доброволец в Детско полицейско управление – Дряново.

 

18 дек 2019

Препоръки за безопасност по време на коледните и новогодишни празници 2019 година

Във връзка с предстоящите почивни и празнични дни, свързани с Коледа и Нова година, с цел осигуряване безпроблемно осъществяване на плануваните от гражданите пътувания и организирани семейни тържества и фирмени празненства, в изпълнение на превантивните кампании на отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм,  на територията на Областна дирекция на МВР – Габрово, и на територията на цялата страна в периода от 20 декември 2019 година до 01 януари 2020 година ще бъде създадена организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи за организиране и подпомагане на движението по републиканската пътна мрежа.  
През почивните и празнични дни, и в дните непосредствено преди и след тях ще се провеждат ще се проведат специализирани полицейски операции, с цел недопускане управлението на моторни превозни средства от неправоспособни и/или от водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози.
Плануваните полицейски мероприятия имат за задачи да противодействат на престъпността, охрана на обществения ред и сигурност, засилен контрол на движението по пътната мрежа на територията на област Габрово и извън нея.
В дните преди, по време и след празничните и почивни дни се очаква интензивен пътникопоток, свързан с движение на моторни превозни средства и на граждани в посока към туристически и курортни селища, както и към граничните контролно-пропускателни пунктове, поради което полицейското присъствие ще бъде засилено. Възможни са временни затруднения в движението на моторни превозни средства и на граждани по направленията към граничните контролно-пропускателни пунктове, поради което ще бъде създадена необходимата организация за подпомагане на автомобилното движение за безпроблемно напускане и връщане в населените места в дните: 20, 23 и 27 декември 2019 година, и на 01 януари 2020 година, поради което следва стриктно да се изпълняват разпорежданията на служителите на МВР.
При въвеждане на временна организация на движението или налагане на ограничения от собствениците или администрациите, управляващи пътищата при усложнена метеорологична обстановка, ще бъде организирано тяхното изпълнение.
Ръководството на ОДМВР – Габрово пожелава весели и спокойни празници на всички граждани и гости на област Габрово, и ги призовава да не нарушават обществения ред и правилата за движение по пътищата!
ПРЕПОРЪКИ КОЛЕДА и НОВА ГОДИНА

18 дек 2019

ЗА ОД НА МВР ГАБРОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО