МВР

ДОККПБДП

 

Четвърти национален конкурс за детска рисунка

20.05.2005  -   10.10.2005г.

Четвъртият национален конкурс за детска рисунка се провежда под егидата на Министъра на вътрешните работи и председател на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението проф. Георги Петканов и е на тема “Мамо, татко! Да спазваме заедно правилата за движение и да се пазим от опасностите на пътя!” Той е част от националната кампания “Да обучим и опазим децата в пътното движение”.

Целта на конкурса е да ангажира вниманието на широк кръг деца, родители и учители с проблемите на безопасното участие в пътното движение и да активира процеса на обучение и изменение поведението на участниците в движението за постигане на по-висока транспортна култура и дисциплина по пътищата. В досега проведените конкурси са взели участие над 21 000 деца. Практическото стартиране на Четвъртия национален конкурс ще се състои на 23 май 2005 г. със състезание по рисуване на асфалт в град Смолян.

На откриването ще присъстват Министърът на вътрешните работи проф. Георги Петканов, областният управител на област Смолян, председателят на Съюза на българските автомобилисти г-н Георги Янакиев, директорът на РДВР, директори на училища и детски градини, представители на централни и местни медии.

 

Регламент на конкурса

Стартиране на конкурса