МВР

ОД Добрич

 

22 януари 2018

Специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението

За периода от 4 януари до 9 януари 2018 г. на територията на ОД МВР Добрич е проведена специализирана полицейска операция на територията на ОД МВР Добрич, по линия на разпространение на наркотични вещества. В операцията бяха ангажирани сили и средства от ОД МВР Добрич, Специализирано тактическо звено за бързи действия Варна, Зонално жандармерийско управление Варна и ГПУ Генерал Тошево.
СПО е проведена на територията на град Добрич, град Каварна, село Змеево, с. Победа, с. Дъбовик и с. Спасово обл. Добрич.
В хода на операцията са извършени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия на 25 адреса, пет броя МПС. Установени и иззети по надлежния ред са два газови пистолета и боеприпаси. 
Установени са пет високотехнологични оранжерии за отглеждане на канабис: две в с. Победа, една в с. Дъбовик, една в с. Змеево, и една в с. Бобовец, обл. Добрич. В оранжериите са открити и иззети 250 броя растения от рода на конопа с тегло 80 кг. Открита е и сушилня от висок клас с 20 кг. суха тревна маса, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. Иззети са и 110 грама от наркотичното вещество амфетамин.
В хода на операцията са установени и задържани двама служители на електроразпределителното дружество, подпомагащи наркопрестъпната дейност, с цел непълно отчитане на потребената ел. енергия. На адресите са установени неправомерни въздействия върху уредите за търговско измерване на електрическата енергия. В тази връзка са образувани и 6 досъдебни производства за престъпления по чл. 234в, ал. 1 от НК.
Полицейската операция е продължение на действията на служителите на ОД МВР Добрич против разпространението на наркотични вещества, и стартиралата акция през месец ноември 2017 г., когато бе задържан криминално проявения С.С. и бяха установени 500 грама канабис и 50 грама метамфетамин и кокаин в жилището му в град Каварна.
Отново в град Каварна на 23 ноември м.г. полицейските служители извършиха проверка на частен имот, където бе установена високотехнологична оранжерия за отглеждане на наркотични вещества и бяха иззети 31 растения от рода на конопа. В хода на операцията бе задържан А.Н. (40 г.).
В хода на проведената операция за времето от 4 януари до 9 януари т.г. няма пострадали служители на МВР и случайни граждани.
Материалите по случаите са докладвани на ОП Добрич.
На двама от участниците в мрежата за наркоразпространение са наложени като следва мярка за неотклонение задържане по стража и парична гаранция в размер на  8 000 лева от ДОС. 
 
Изображения

 22 януари 2018 | 16:45