МВР

ОД Добрич

 

16 ноември 2021

Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия - 21 ноември 2021 г.

И през 2021 г. мотото е „ПОМНИМ! ПОДКРЕПЯМЕ! ДЕЙСТВАМЕ!“ 

(REMEMBER! SUPPORT! ACT!)       

На 21 ноември 2021 година България отново се присъединява към събитията, които са в подкрепа на пострадалите при пътнотранспортни произшествия, както и на техните роднини и близки.
В световен мащаб акцентът продължава да е поставен върху паметта за фаталните събития, но и към силата на помощта и съпричастността, изразени с действия и вяра.
Днешният призив звучи оптимистично, нека се разпространява:

Ние НЕ искаме животът ни да е спомен за жертвите, а искаме да го живеем ЗАЕДНО!
                                             BG-banner-low-speed-21

Министерството на вътрешните работи приканва обществеността да подкрепи Деня за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшестивя при спазване на въведените мерки за ограничаване разпространението на COVID.
Нека всеки споделя своите послания, а пред страданието и болката на пострадалите при пътнотранспортни инциденти нека бъдем смирени.
 
От Европейската федерация на жертвите от ПТП (FEVR – European Federation of Road Traffic Victims) е предоставен достъп до материалите за Световния ден, като всички те може да се използват безплатно и свободно при условие, че не се променят или премахват съществуващите лога. 

Благодарим на всички, които се отнасят с уважение и почит към паметта на загиналите при пътнотранспортни произшествия и подкрепят техните семейства, и към онези, които са пострадали при пътни катастрофи и се възстановяват от преживените травми.

Прикачени документи untitled   (pdf - 3,12MB) - 16 ное 2021 16:50
Изображения

 16 ноември 2021 | 16:50