МВР

ОД Добрич

 

15 мар 2023

МВР ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за НС

В седмицата преди 02 април 2023 г., когато ще се проведат изборите за Народно събрание, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. 

Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 31 март 2023 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
 

За издаване на удостоверение е необходимо:

Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР или РУ за дните от 28 март 2023 г. до 01 април 2023 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 02 април 2023 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч. Информация за графика на работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност и на интернет страницата на ОДМВР - Добрич.
Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде в ОДМВР – Добрич или във всяко РУ/участък към РУ, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.
Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН
02  АПРИЛ 2023 Г.

Областната дирекция на МВР Добрич призовава гражданите да се възползват от възможността за предсрочна подмяна на българските лични документи.

Уважаеми граждани,

Уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР Добрич имат възможност да подадат заявление за лична карта и/или паспорт за обикновена услуга /до 30 дни/ във всяко едно от звената БДС на територията на област Добрич, които се намират в Районните управления в Балчик, Каварна, Ген. Тошево и Тервел и Участъци Албена и Шабла. Готовите лични документи се получават в същото звено БДС, където е подадено заявлението. Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и с цел допринасяне на удобство на гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Всеки български гражданин, притежаващ валиден български квалифициран електронен подпис може да подаде заявление за издаване на лична карта и/или паспорт и чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg.

ОДМВР Добрич е в готовност да осъществи и прием на заявления за издаване на БЛД по постъпили искания за организиран прием от държавни институции, общински администрации, кметства и др. 


Предоставяме информация за натовареността по РУ на ОДМВР Добрич, както следва:

Поделение 13.03.2023г. 14.03.2023г. 15.03.2023г. 16.03.2023г. 17.03.2023г. Общо за седмицата обслужени граждани
Обслужени граждани Обслужени граждани Обслужени граждани Обслужени граждани Обслужени граждани
ОДМВР Добрич 105 72 68 49 67 361
Албена 1 1 0 2 0 4
Балчик 9 5 2 3 9 28
Ген. Тошево 8 5 4 5 4 26
Каварна 6 7 3 8 4 28
Тервел 14 4 6 5 6 35
Шабла 1 0 0 3 0 4
Общо: 144 94 83 75 90 486

 

 

 

 

 

 

 

 

28 ное 2019

Директорът на ОДМВР - Добрич отчете дейността на структурата през изминалата година

На анализа присъстваха министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров

Задълбоченият анализ за работата на областната дирекция през изминалата година по всички направления на дейност сочи постигнати положителни резултати, затова и усилията на служителите бяха оценени от политическото и професионално ръководство на МВР.

Министър Демерджиев постави акцент върху предприетата организация за обезпечаване на спазването на закона и гарантирането на политическите права на хората. Той даде и насоки, свързани с полицейските действия с цел намаляване на пътнотранспортния травматизъм. Вътрешният министър увери състава за полаганите от ръководството на МВР усилия  за   решаване на материалната обезпеченост на служителите.

Допълнителни задачи, свързани с подобряване на работата на структурата, очерта и главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

На годишния отчет присъстваха областният управител на Добричка област, кметът на град, представители на прокуратурата и съда, които изразиха своята благодарност за отличната работа и добро партньорство със структурите на областната дирекция.

20 фев 2023

Резултати от СПО по линия на битовата престъпност

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения се проведе на 20.01.2023 г. в област Добрич

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения се проведе на 20.01.2023 г. в област Добрич. В акцията участваха служители на ОД МВР Добрич, РУ МВР Генерал Тошево, РУ МВР Тервел, РУ МВР Каварна, РУ МВР Балчик, Първо РУ МВР Добрич, Второ РУ МВР Добрич, , секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР Добрич,  ЗЖУ – Варна, НАП - Добрич, БАБХ - Добрич, служители на ДГС. В хода на операцията са извършени проверки на 568 МПС, 775 човека, 75 граждани с криминални прояви, задържани по ЗМВР за срок от 24 часа са 18 души, задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа – 1, Съставени АУАН – 27 броя, съставени са 80 фиша, съставени са общо 55 протокола. Извършени са проверки на 16 заложни къщи, 13 морги, извършени са проверки на общо 47 търговски обекта. Брой съставени АУАН и протоколи по време на СПО от другите контролни органи – 25.

 

Характерни случаи

В хода на операцията служителите извършват проверка на търговски обект на територията на с. Сърнец, обл. Добрич. В обекта са установени и иззети по надлежният ред 6 400 къса цигари без акцизен бандерол и 40 кг. нарязан тютюн без акцизен бандерол;

В момент на продажба на наркотични вещества в град Добрич е задържан 42-годишен мъж. При последвалите ОИМ и ПСД в жилището му са установени 12 грама амфетамин и два броя електронни везни;

В град Добрич, непосредствено след кражба на кафемашина от търговски обект на стойност 900 лева е задържан 42-годишен мъж;

В с. Орляк, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил. В хода на проверката в пътника в МПС е установена суха тревна маса с тегло 2 грама, реагираща на канабис;

В град Добрич е извършена проверка на 41-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,41 грама, реагираща на канабис. При последвалите ОИМ и ПСД в жилището му са установени и иззети 2,71 грама амфетамин;

Трима мъже са задържани за управление на МПС след употреба на наркотични и упойващи вещества. 55-годишен мъж е заловен да управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация 1,49 промила.

20 яну 2023

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО