МВР

ОД Бургас

 

Уточнение относно пътния инцидент в с. Росен, възникнал на 26.06. т.г. около 19.00 ч. на кръстовището на улиците „Андон Стоянов” и „Хан Аспарух”

29 юни 2020

В резултат на проведените допълнителни полицейски действия по отношение пътния инцидент в с. Росен, възникнал на 26.06.т.г. около 19.00 ч. на кръстовището на улиците „Андон Стоянов” и „Хан Аспарух”, уточняваме, че при   извършване на ляв завой в задната част на микробус „Фолксваген Транспортер”, с бургаска   регистрация, управляван от 31 годишен мъж от с.  Росен, се блъснало бягащо и внезапно пресякло пътното платно три  годишно  момиченце  от същото село. От инцидента детето получило черепно-мозъчна травма и с опасност за живота е настанено за лечение в отделение „Реанимация” към УМБАЛ -   Бургас, където е откарано от водача на микробуса, който е съсед на детето.

Поради това си действие / отвеждане на пострадалото момиченце до болницата/, в първоначалното съобщение е упоменато, че водачът е напуснал местопроизшествието и е издирен допълнително за сваляне на обяснения и тестване за употреба на алкохол или наркотици / и двете проби са били отрицателни/. Водачът работел към строителна фирма и малко преди инцидента откарал служителите по домовете им. Пътният инцидент е допуснат при прибирането му към собствената къща, съседна на къщата на пострадалото момиченце.

По случая е образувано досъдебно производство.

 29 юни 2020 | 11:43